marți, martie 31, 2009

23. BEEN THERE DONE THAT

Been_there_done_that
(post de postul pastelui, sau de primavara)

Era o vorba

If ‘gay ‘ is an illness let’s all call in sick.
Nu stiu daca am nimerit-o io pe a buna in ingles da cam asta era idea.
M-am trezit azi cu o lene monumentala. Da’ crunta si mi-am stors eu bibilica ce sa fac sa scap de munca. Am inventat una rapida si am sunat la seful meu si i-am zis: ma f#te o lene, ma doare in c^r de firma voastra si imi bag p@la.

Adica in limbaj corporate: ‘Buna dimineata domn director imi cer scuze ca va deranjez atat de dimineata, insa, a intervenit o problema neprevazuta care imi necesita atentia imediata si, cu permisiunea dumneavoastra, as dori sa imi iau o zi libera pentru a o rezolva. In principiu as avea nevoie de o ora doua, dar, avand in vedere ca implica niste institutii publice, nu cred ca voi termina atat de repede (stiti cum e cu bugetarii astia..) si ca sa nu va incurc, mai bine iau toata ziua libera’

Si am inchis telefonul si m-am intors pe partea cealalta si am bagat nasu sub plapuma.

Ce urasc la zilele de genul asta. Mi-am facut un obicei o data pe luna cel putin sa fac chestia asta. Avand in vedere ca nu se platesc orele suplimentare si acumulez cam 20 pe luna, imi bag cate o zi de asta. La finalul lunii cand se trage linie ies cu toate orele muncite asa ca nu ma ataca la salariu, ca nu au cum (deocamdata). Dar, ce urasc la zilele astea e ca desi poate pic de somn cand ma hotarasc ca stau acasa, odata ce am rezolvat-o ma trezesc ca am o zi intreaga just for myself si intru in stare de agitatie. Am timp liber sa face ceva! Si tb sa fac si aia si cealalta si dau cu aspiratorul si spal cainele (ca vrea ca, nu vrea ca trebuie, ca nu trebuie).

Dar azi m-am pus cu nasu in laptop si am inceput sa scriu. Fara noima fara tinta ca de obicei.

Been_there_done_that. Asa am avut la un moment dat id ul pe romeo. Cata aroganta, cata desteptaciune acumulata......... Am cateodata senzatia ca le-am vazut si facut pe toate.
Si totusi nu e asha. Surpriza! As exprima autoironic. Ca sa nu zica altul. Doamne ajuta pe de alta parte. Oare cum ar fi sa le fi facut si trait pe toate?

E drept ca am vazut prea multe si cateodata am impresia ca le-am vazut pe toate.
Asta apare in special atunci cand incep sa intrevad un model de personalitate, de situatie, de comportament la cineva. Pe care l-am mai vazut o data de doua ori. Si am senzatia ca stiu ce va urma si cum se vor desfasura lucrurile.
Am o vorba atunci cand sunt intrigat: ‘Doua saptamani am rabdare’ . Adica intrevazand oarecum o evolutie, nu am ce sa fac decat sa stau si sa astept se va ajunge unde ma asteptam. Tare mi-as dori cateodata sa nu am dreptate. Si atunci cand am... intr-un fel ma intristeataza si ma duce iara la gandul bee_there_done_that.

Nu cred ca mi-as dori sa stiu cum se simte cand le-ai vazut si facut pe toate.

Dintr-un singur mare motiv.
Lipsa dorintei. Odata ajuns la punctul ala nu cred ca ti-ai mai dori ceva. Nu ar fi ce.
Si cred ca dorinta face pamantul sa se invarta. Nu banii.
Ca, dupa logica mea de tabla la care fac iara apel....acum e criza sunt mai putini bani.. ar trebui sa se invarta pamantul mai incet. Whoops! De aia o fi devenit ziua mai lunga??. Aia ar insemna ca imbatranim mai incet.. si aia nu e rau.
Ma gandeam sa ma mut – in aceiasi idee- la Salonta.
De ce Salonta? E.. de ce.. de ce. De aia. Acolo (zic astia la televizor) fabrica de salam are de vreo trei ani ( de cand se difuzeaza reclama) tot 30 de ani. Da noah a intepeni la 30 de ani nu e tocmai o dorinta absurda ( doua puncte paranteza inchisa).
Lol sunt tampit.

Deci dupa o introducere cat un treisfert de post, imi fac curaj sa scriu despre ce vroiam sa scriu. Sau , ma rog, ideea care m-a facut sa deschis capacul la laptop azi.

Ma gandeam ca a trecut un an jumate aproape. In fine unul si 4 luni de cand ultima mea relatie a esuat lamentabil. Am evitat subiectul asta un an de zile. Nici acum nu cred ca am sa intru in el cu toate fortele. Mai degraba tatonez cu ideea de a scrie despre asta. Pana una alta zgariu un pic suprafata.(zgarii sau zgariu?? Nu am chef de dex acum).

Mai degraba incerc sa ma gandesc la ce am ramas dupa aceasta relatie. Nu e un post de broken heart. Nu e un post de life’s a bitch.
Imi dau seama ca raul cel mai mare cu care am avut de luptat. A fost o idee.
Multi isi trateaza perioada post-relatie in multe feluri:
- Alcool and drop-dead party;
- repede – o – alta- relatie;
- random sex;
- indiferenta;
- nu-pot-trece-peste;
- mi-s ranit si n-am incredere in altii;
- combinatii din cele de mai susu;

Eu, ei bine eu... sa ma ia naiba daca stiu de ce. Intru in stand by. Cochetez cu toate ideile de mai sus da parca nici una nu mi se potriveste. Si imi dau seama ca dupa fiecare din cele trei relatii (numarabile si serioase) am o stare generala de ‘nu-mi pasa’ care mascheaza o stare generala de ‘imi vine sa sparg capul cuiva’. Care are in mod normal o durata de viata de un an.

Asa ca pana la urma, ultimei relatii nu am sa ii reprosez acum decat faptul ca parca perioada asta descrisa mai sus, se prelungeste putin prea mult. M-a consumat energetic la un nivel care, parca cere mai mult timp pentru refill. Si cand vezi ca dupa trei zile esti inlocuit cu urmatoarea mare dragoste e destul de greu de suportat. Descriam eu strategiile mai sus (cum le vad eu), dar a fi inlocuit dupa trei-patru zile, paca asta e cel mai greu de inghitit. Nu m-a facut decat sa ma gandesc ca cine nu te mai iubeste dupa trei zile... nu te-a iubit deloc. Avand in vedere ‘nestrategia mea’ genul asta de abordare a lucrurilor nu are alt inteles. Nu cred ca poti iubi pe cineva si dupa trei zile sa iubesti pe altcineva.

Si am gandeam acum been_there_done_that pe dracu.

Sunt din nou la inceput. Back to basis.
Adika sunt prost facut gramada. Am ajuns la concluzia ca trebuie din nou sa invat sa am o relatie. De obicei lucrurile astea vin de la sine cred. Dar acum chiar am senzatia ca trebuie sa fiu un pic mai atent in jurul meu si sa invat de la 0 sa am o relatie.

Am cunoscut cativa baieti cu care as fi putut incerca. Din pacate sau fericire nu pot mima sentimente. Mi-ar fi fost mai bine cateodata sa o pot face. Dar nu pot. Mi se citeste pe toata fata ce simt la un moment dat.
Urasc asta. Nu am ce face.
Deci ABC.
Ma straduiesc sa invat din nou sa am rabdare.
Ma straduiesc din nou sa invat ce se ascunde dincolo de o simpla imagine a cuiva.
Ma straduiesc din nou sa invat sa spun ce simt.
Ma straduiesc sa raspund cu aceiasi moneda. Din nou
Poate si blogul asta l-am facut ca pur exercitiu. Ar fi bine daca as putea invata de aici sa pot sa spun ce gandesc fara sa imi fie teama ca va fi altcumva interpretat.

Paranteza: nu stiu daca e primavara si blah blah albinutze si fluturashi, dar mi-am promis sa imi mai acord o sansa.
Si singuratea e ca un drog. Oficial cred ca se numeste independenta.
Am peterecut o seara cu cineva. Nu imi vine sa cred ca m-a prins ora 3 razand si povestind. Nu m-am plictisit, nu m-am gandit ca l-as tavali pe covor (decat de teri ori). Nu m-am gandit decat: sper sa il vad si maine. Sper sa vina maine sa ne uitam la un film. Cu popcorn.

Nu stiu daca se topeste calota glaciara. Si sincer nu imi pasa. Pare interesant New-York-ul post incalzire globala transformat in Venezia (cum il arata sf urile).
Cum ziceam, nu stiu daca se topeste calota glaciara dar aud zgomote infundate de gheata cedand si prapusindu-se cu zgomot in apa.

Been_there_done_that

But.
I’ll go there again and do it all over again. (twice as far, twice as good. Twice)

Gata
Acelasi
2q2Bstr8

8 comentarii:

Anonim spunea...

fain, fiecare dintre noi mai au zile in care inventeaza scuze pentru a scapa de servici sau scoala:D...dar totusi pana la urma cum te-ai adresat sefului?

2q2Bstr8 spunea...

ce post stupid....... l-am recitit. tentat sa-l sterg. da-l incolo las sa fie........

.raoul spunea...

geez! that was a confusing but interesting mash! how did u get job, sex, economical crisis and fucked up past relationship in one post? man, ur head spins! and thats a compliment.


P.S. nope, no answer yet. maybe didnt get on that sort list. eh, the bright side is that got no boss to excuse 2 that myself.

Anonim spunea...

gresit se spune ca imaginatie e mai exuberanta cand esti copil. de fapt, cu cat 'crestem', imaginatia se intensifica, devine mai puternica si mai flexibila. La fel e si cu celelalte sentimente, sau asa imi place sa cred. si cu toate ca "no matter what you start with, it always ends up being so much less", traim acest 'rest' cu o mai mare satisfactie. si iti doresc ce-mi doresc si mie.
ta ta

Anonim spunea...

salut, sunt eu, "marea" relatie din trecut. as vrea sa scriu fara ghilimele, dar nu pot.

te rog mult de tot ceva: nu spala relatia asta in public. am invatat destule de la tine, cred - si o chestie acuma in sfarsit o stiu: ce-a fost intr-o relatie ramane intre parteneri.


in fine, alte polemici despre ce-a fost nu-si au rostul acuma. Stii si tu ca-s tardive. Daca vrei sa fii linisitit ca ai avut dreptate, iti spun atata doar (si sincer): in ochii mei esti nepatat, si m-as bucura sa stiu ca esti ok. iti citesc blogul (felicitari!) si ma bucura ca esti ok din toate punctele de vedere. In fond, la toti ni-i dulapu plin de schelete.


so las-o moale cu cronica relatiei. Nu cred ca e subiect nimerit de blog. Am fost si eu pe-acolo, si nu mai vreau sa citesc si sa se redeschida o rana. Daca vrei sa ma arati din nou cu degetul, cheama-ma la o cafea si ne certam cat vrei si INCHIDEM SUBIECTUL PT TOTDEAUNA, FIECARE CU CONCLUZIA LUI DACA ALTFEL NU SE POATE.

seara faina sa ai, andi, o pup si pe honey

2q2Bstr8 spunea...

pai... blogul asta nu este despre tine. si nici postul asta. sorry.

e despre cu totul altceva. despre abc, despre altceva cu totul.

Nu am descris niciunde 'marea' relatie. nici nu am descris-o drept atat de mare. am vorbit doar despre post relatie.
nu ma asteptam sa te panichezi asa.
uatever.
chiar e blogul meu.
E despre viata mea. Nu e tribuna de discutii. Dupa cum stii exista ale bloguri construite pe circoteca/dezbatere publica
si nu ai decat sa nu-l citesti. sincer.
As prefera sa nu-l citesti. Nu ma folosesc de blog pentru a-ti transmite nu stiu ce semnale subliminale.
Si pana acum am evitat elegant subiectul.
Dar nici nu am sa cenzurez ceea ce cred sau simt la un moment dat.
Sorry

.raoul spunea...

I am the next guy of the ex! Please dont talk about his dickie!

Kidding!

Lighten up people or the readers might think there are there some mismanaged personal conflicts. ;P
(skeletons and secrets are web 1.0) So, bravo, web 2.0 is about sharing whatever crosses your mind and this is great for any personal releasing. Your ex anonim should get a blog 2! No pun intended> seriously none!

now, I have to stop bugging in others people online journal (procrastinating) and get back to 'me' work.

2q2Bstr8 spunea...

Consider discutia asta incheiata. Pentru cultura generala aceasta discutie nu a continuat (in sensul ca am respins cometariile)
asta e una.
A doua, sub masca anonimatului nu voi mai publica nici un comentariu.
Cred ca asa e fair play.