sâmbătă, iulie 04, 2009

35. UMBRELA NEAGRA

UMBRELA NEAGRA

Era o joi dupa masa. Inceput de iulie. Toata ziua am stat ca pe ace la munca si mi se inchideau ochii de somn.
Una peste alta si inceput de luna. Luna trecuta s-a incheiat cu rezultate pe care nu le astepta nimeni la munca si era o atmosfera un pic relaxata. Nu aveam cheF de un nou hey rup.
Se simte un pic atmosfera de vacanta. Toata lumea vorbeste de concedii unde, cand, cum.
Eu anul asta nu cred ca o sa merg. Inca nu sunt sigur daca imi iau concediu.
Probabil vor fi doar cateva weekenduri prelungite vineri + luni.
Oricum am ajuns un robot. Munca si acasa. Asa ca oricum nu voi simti diferenta. Functionez pe pilot automat

Asa ca, la ora 3 inventez o scuza tampita si imi cer cateva ore libere sa plec catre casa.
Numa bine plecau si soferii acasa si aveam cu cine sa ajung in orash.
Ma opresc la o cafea si ajung acasa tot la 6.
Mare lucru nu am castigat ca am raspuns mereu la telefon.. si tot asa.
Doar ca iesisem din birou.

Ma sui in tramvai. Nu am mai fost de mult. Imi iau un bilet cu o singura calatorie. Imi mai iau cu doua si oricum nu le am cu mine nicodata cand am nevoie.
Le pierd prin casa. Merg rar cu tramvaiul in ultima vreme.

Ajung intr-un final acasa

Dau sa deschid usa ..cand pun mana pe clanta se deschide larg.
Ma asteptam sa navaleasca Honey pe mine. In schimb liniste. Nu apare. Am inghetat in prag. Ceva nu e bine. Sigur doarme pe balcon. O strig. Nimic.
Ma cuprinde panica, inima sta sa imi sara din piept. Ceva nu e bine. Plumb in picioare si un sentiment de panica.
Ceva nu e bine.
Intru in camera. Vraiste. Pantofi aruncati pe pat. Dulapul rascolit. Lenjeriile aduse de la spalatorie aruncate pe pat.
Cainele inchis pe balcon.
O innebunit asta? Nu a mai facut niciodata asa ceva. Nu in ultimii 5 ani in orice caz. S-o fi facut curent si s-a tantit usa de la balcon. A ramas afara.
Apoi vad. Manerul de la balcon in jos. Adica inchis.
Si atunci ma loveste: A FOST CINEVA LA MINE IN CASA!!!!!
Pe pat, o umbrela neagra. Nu am mai vazut-o niciodata. Barbateasca cu maner de lemn. Tocita cu vopeaua sarita. In toata casa hainele vraiste. Pe jos cabluri . de alimentare..prelungitoare.. de conectare la calculator.. la monitor.
Ce calculator? Ce monitor?
Nu mai sunt!!!!!
Usa la dulap rupta. Functioneaza slide. A fost clar trasa si dulapul demontat efectiv.
A fost cineva la mine in casa. …….. Si nu a plecat cu mana goala.

Am inceput sa ma uit in jur: telefonul este, televizorul este. Cainele pare ok….

Toatele cele de mai sus s-au intamplat in 30 de secunde . revad totul in slow motion.
Inca nu imi vine sa cred. Mintea imi cauta disperata o explicatie logica. Nu gasesc. Ma sufoc. Imi vine sa vars. Sau sa plang sau sa fug afara sau sa.. nu stiu. Stau in mijlocul camerei si ma uit in jur.
Restul e deja istorie.

Am iesit si am sunat la politie.
A venit un echipaj in 10 minute. Mi se spune nu atinge nimik. Mi se rupe sufletul. Cainele e clar batut. E inchis pe balcon si nu pot atinge manerul de la balcon. Cine a fost clar a pus mana acolo. Se uita la mine prin geamul ala si sta cu nasul lipit de sticla. Si se bucura ca ma vede. si plange si da din coada.

Ma ingrozeste un gand. Daca ajungeam acasa la 3? Am vrut sa ajung repede acasa. Daca ajungeam acasa la 3… dumnezeule.

Mi se spune: nu intra in locuinta stai afara si asteapta echipa de la criminalistica . Vin in juma de ora.

Am stat pe scara 2 ore si am fumat tigara de la tigara.
Le sting pe trepte. Mi se rupe de ce zice administratorul. A venit pana sus. Ii zic. Mi s-a furat din nou din apartament. Nu ati vazut pe nimeni intrand cu o umbrela neagra in mana? Sau iesind cu un calculator si un monitor. Nu au vazut pe nimeni.
Logic. In rest vad absolut totul. Un jaf in ziua mare nu se vede. Cine i-a lasat in scara nu i-a vazut. Tot drumul de la etajul 8 nu i-a vazut nimeni intrand iesind.. in lift. Nimeni.

Daca as fi venit cu prietenul de mana ar fi vazut sigur tot blocul.

Vreau sa sun pe cineva. Nu stiu pe cine. Imi sun seful. Nu vin maine la munca. Mi s-a spart apartamentul. A.. da? Cum? Nu stiu. Am venit acasa si am gasit totul pe dos.


Apar criminalistii. Doi la numar. Unu care parea foarte interesat, celalalt un tip transpirand abundent vizibil plictisit si cu sentimental de vreau acasa.
Incep sa umple totul cu negru. Intrerupatoare, usi, dulapul, umbrela. Ma asteptam la ceva gen CSI. Imi lasa un puternic sentiment de impotenta si plictiseala. Ma uit prea mult la televizor. Le spun cine a fost la mine cu o zi inainte (doi verisori) le spun blocul de vis a vis are camere de jur imprejur. Le spun intrebati vecinii. Ii intreb amprentele mele nu le luati? Adika daca tot luati amprenete macar sa stiti daca le-ati luat pe ale mele sau nu.

Nimic.
Unul scrie. A terminat 3 pagini. De scris marunt si indescifrabil. Nici nu ma intereseaza ce scrie. El constata si ma pune sa dau o declaratie. Si sa fac o plangere formala prin care solicit organelor sa ia masurile legale ce se impun. Ai documente pe ce iti lipseste? Le caut, le gasesc. Le dau. Serii de inregistrare, descriere, fisa tehnica. Cutie cu cod de bare si serial number.
Aham. Tu nu locuiesti cu forme legale aici, nu?Zic am contractul de inchiriere. Sa-l vedem. Mai aveam un pic si am arestau ca nu am flotantul pe adresa asta. Observa pe un raft o carte de la Accept – Orientarea sexuala ghid pentru profesori. Orientarea sexuala?? Ma intreaba. Zic da. Am lucrat pentru ARAS zic eu. Ce e aia? Le explic. Nu am vrut sa aduc vorba despre Accept. Imi zice: aaa inseamna ca poti sa imi faci rost de manushi de cauciuc. Ma blochez. Daca vreti va dau prezervative. Manushi de cauciuc nu am.
Le semnez hartiile. Habar nu am ce am semnat si nici rabdare sa citesc. Nu ma mai intereseaza.
Isi iau hartiile imi iau butucul de la yala de la usa sa-l studieze expertii. Ii intreb.. umbrela neagra nu o luati? Cu siguranta se poate identifica apartinatorul. E o proba importanta. Cine naiba merge la furat cu o umbrela dupa el? Sunt 30 de grade afara,
Nu.. tine-o amintire imi spune razand.

Au plecat. Am ramas in casa si ma uit in tavan. Nu stiu ce simt. Ma simt violat.ma simt satul de toate. Ma gandesc cine a furat, a venit foarte hotarat pe calculator. Imi stia programul. Stia ca am caine. Stain unde tin banii. De ce dracu mi-a furat parfumul? Si de ce mi-a aruncat pantofii in pat? Ma gandesc ca ii placeau. Si ma gandesc ca in cele din urma a renuntat fiindca era foarte personali. Nu stiu multa lume cu adidasi de lac mov. Sau violet in degrade. Mdah m-a intrebat criminalistu cand i-am zis luati amprente de pe ei. Sunt de lac se vad amprentele. Sunt curati si sunt sigur ca doar eu am pus man ape ei si cine a fost aici. Ma intreaba zambind din coltul gurii: ii porti pe astia?
Nu mi-au furat telefonul. Si nici imprimanta nou- nouta in cutie castigata de la Accept.
Nici macar nu am instalat-o. poate era prea mare in cutie.

Ma uit in tavan. Ma uit la umbrela aia neagra aruncata pe pat. Daca nu ar fi aici m-as gandi ca am un cosmar. Ca nu e adevarat. Ma izbeste un gand. Abia mi-am reisntalat windowsul pe calculatorul ala. Nu aveam decat o groaza de filme descarcate de pe torente. Dar inainte de a instala tot mi-am facut back up pe dvd uri. Si dvd ul pe care erau toate fotografiile mele era in comp. imi pare rau de el. Erau ani de amintiri acolo.

Sun un prieten. Am fost jefuit. Sunt blocat in casa. Nu pot pleca. Nu pot inchide usa . nu am yala. Nu mai am bani decat de vreo doua pachete de tigari. Sun un alt prieten. Ii asigura alibiul pe toata ziua unuia dintre suspectii la care m-am gandit prima oara. Ceva nu e in regula. Asa am un sentiment.
Ceva nu e in regula.
Sun pe altcineva. Ii spun cat am fost la tine la cafea mi-au spart apartamentul. Rade la telefon. Ce sa-ti zic ? sa-ti zic ca ti-am zis eu? Si atat. ma gandeam ca poate va veni la mine sau macar sa isi ofere suportul intr-un fel. o pula. prieteni. ce naiba de cuvant se foloseste pentru oamenii pe care ii cunosti? cunoscuti? sau..?

Pe scurt:
Toata lumea se gandeste ca e sigur vreo aventura de-a mea care s-a sfarsit prost.
Adica daca esti bulangiu e normal sa ti se intample asa ceva. Da.. politia nu face nimik in sensul asta. Ca esti bulangiu. Adika e normal.

Ca o paranteza. Sunt absolut, dar absolut sigur, ca are legatura cu lumea gay. Dar sunt absolut sigur ca nu e vreunu de a mai fost la mine in casa. Doar cineva care stia ca sunt toata ziua la munca.

Sa revin: e normal edaca esti bulangiu sa fii pradat. E doar una din chestiile alea normale. Adika trebuie sa te pazesti. Adika cum? Ceri buletinul si cazierul? Sau cum faci. Te inchizi in casa? Sau cum faci?

E normal si nu am primit decat surasuri:

Mi se spune, ca sfat: gaseste-ti si tu un barbat care sa stea toata ziua acasa.
Mi se spune: asa iti trebuie
Mi se spune: ti-am spus eu.
Mi se spune: ce… nu ti-ai schimbat yala cand te-ai mutat acolo (s-a schimbat in ziua in care m-am mutat acolo, sa se stie)
Mi se spune: esti sigur ca asa s-a intamplat?
ma jugnesc rau intrebarile astea. ma intristeaza mai mult decat faptul in sine. sunt psihic la pamant si speram ca... dracu mai stie ce speram.


Mi-as fi dorit sa ma intrebe cineva pe bune, cum sunt.
Mi-as fi dorit sa ma sune cineva sa vrea sa vorbeasca cu mine.
Mi-as fi dorit sa ma intrebe cineva daca am bani sa imi iau paine sau daca am cum sa scot catelul afara.

Mi-as fi dorit multe.

Dar, nu. Sunt chestii normale care li se intampla la bulangii.
Doara de aia cei care fura sunt mereu bine primiti in randul adunaturii. (sorry nu exista comunitate). Doara de aceea cei care fura vin fara teama sa vanda ce au furat tot in randul adunaturii. Un chilipir.. e totdeauna un chilipir , nu? Nu conteaza de unde provine. Nu poti sa dai un tel la politie sa zici este unul , vinde un telefom de 20 de milioane. Intrebati-l de unde il are.

A si e ok. Stim ca unu sau altu fura sau tainueste obiecte furate. Da e ok.
Daca aia de la care s-a furat sunt prosti. Logic, e normal. Da-l un pula de fraier. Asa ii trebuie. Hai sa ne vedem de ale noastre.
E ok sa stai cu unu de vorba care are o geanta de telefoane. E ok sa vezi un vanzator de ziare care are in buzunar un telefon de 20 de milioane pe care a dat probabil un million jumate.

Nu cred ca ce mi s-a intamplat are legatura cu a fi gay. Si daca ar avea.
E logic. Daca esti bulangiu sunt chestii normale.
Fapte de viata.
E normal sa ti se dea si in cap. Daca ai fost prost.

a.. da. Si chestiile astea trebuie ascunse. Trebuie sa iti fie rusine ca ti s-a intamplat asa ceva. Ca sigur e din cauza ca ai fost gay. Ca doara daca esti gay… oricine iti calca pragul are voie sa te jecmaneasca.
A .. da si chestiile astea trebuie sa fie secrete. Nu trebuie sa zici la nimeni. Doara o sa zic fetele ca ai fost fraier. Nu trebuie sa zici la nimeni. Trebuie sa taci. Sa nu chemi politia… sa nu spui la nimeni. Asa se face.Hush Hush

De ce se face asa?

Ca sa nu auzi:
Mi se spune, ca sfat: gaseste-ti si tu un barbat care sa stea toata ziua acasa.
Mi se spune: asa iti trebuie
Mi se spune: ti-am spus eu.
Mi se spune: ce… nu ti-ai schimbat yala cand te-ai mutat acolo (s-a schimbat in ziua in care m-am mutat acolo, sa se stie)
Mi se spune: esti sigur ca asa s-a intamplat? Parka nu imi vine a crede. Sigur ascunzi tu ceva.
Mi se spune: imi pare rau de ce ti s-a intamplat. Asta face comunitatea noastra. Asa se intampla si that’s it.

Asta e mai rau decat a spune politiei: sunt gay.

Mai bine tac doara nu vreau sa intru in gura ‘fetelor’
Ca daca fetele cred ca e ok doara nu o sa te astepti de la politie sa considere casa ta mai sfanta decat casa altuia, probabil hetero cu doi copii.

Tot eu ar trebui sa ma simt vinovat si sa imi fie rusine ca am fost pradat?????????


Ultimele doua posturi… le aveam scrise de ceva vreme.
Ieri seara le-am publicat fiindca le-am simtit mai adevarate ca oricand.

Si apoi m-am gandit bine: sa fereasca dumnezeu pe care mai vine sa vanda ceva furat.
Sau doar sa aflu. Si cel care vinde sic el care cumpara… sa fereasca dumnezeu de ei.

Deocamdata sunt prea scarbit de toate ca sa mai am energie sa dau cu ochii de minunata noastra comunitate (adunatura)
Am sa trec si prin asta singur ca de obicei pana la urma in ultima vreme.

Nu stiu ce voi face in continuare.
daca afla cineva de un monitor i-Pure TFT de 17 inch argintiu de vanzare... sa imi dea de stire. am o umbrela neagra de returnat

Poate un blog cu pozele si declaratiile celor pagubiti. Cu pozele hotilor.
Cu datele lor de identificare.
Din cand in cand linkul poate fi trimis si pe adresa politiei asa impotenta cum e ea.
Poate fi un proiect vigilante.
Poate fi sortit esecului.
Dar…. Cine stie.
O sa tin pe post de amintire: o umbrela neagra.


Acelasi
2q2Bstr8

21 de comentarii:

VaeVictis spunea...

Îmi pare rău pentru ce ai păţit. Sper că Honey e bine...

Vigor spunea...

Am intrat pe blogul tau acu mai bine de o saptamna si l-am citit cat de repede am putut. Mi-au placut multe lucruri pe care le-ai scris, am vrut sa las cateva comentarii la unele articole si speram ca intr-o zi, candva chiar sa am ocazia sa cunosc tipul din spatele blogului. Imi pare sincer rau de ceea ce ai patit; din fericire pana acuma nu am fost furat, dar de recent am vazut prin altcineva ce inseamna sa fi furat.
As vrea sa pot sa-ti zic ca politia il va gasi pe hot, dar adevarul e ca sunt mici sansele; chiar si daca ai lucra in politie sunt mici sansele sa puna cu adevarat dar in cautarea hotului. Nu conteaza ca esti gay sau straight, nu conteaza nici macar faptul ca esti un coleg de-al lor, pentru ei esti doar un alt dosar.
Incep sa ma scarbesc de comunitatea asta, chiar asa normal e sa fii furat de cineva doar pentru ca esti gay si te stie lumea in TM? Ce sfat e acel "Ia-ti un barbat care sa stea acasa"? In fine traim intr-o tara de tot...
Numai bine, si sper sa reusesti sa returnezi umbrela.

Anonim spunea...

Salutare,

Doar imi pare rau. Ma bucur ca esti tu bine. Nu este ok ce ti s-a intamplat. Nu ai tu o problema, ci altii, incepand cu cei care se complac in a pune egal gay=rau. Hot, mincinos=rau. Rezulta Gay=hot, mincinos.

Mai important e sa nu ajungi tu asa.

All my best,
Raul - nu te cunosc, dar cunosc o parte din tine, si ei ma adresez :)

MarianT spunea...

Imi pare foarte rau pentru ce ai patit. E normal ca vecinii sa nu stie nimic, ca doar stau toata ziua la vizor insa nu stau si cand trebuie... aiurea frate.

Urmaresc de mult blogul tau si trebuie sa recunosc ca acest post este unul dintre cele mai captivante. Pentru o clipa am crezut ca citesc Agatha Christie. Imi amintesc cu drag cand am citit "A Murder is Announced", "The Body in the Library" sau binecunoscutul "Miss Marple's fictive robbery". Superbe.

Tine-o tot asa. Mult noroc si... imi pare rau pentru cele intamplate.

Someone who needs you spunea...

/... doar atat .../
Am nevoie de tine!

P.S. Pastreaza umbrela pentru vremuri cacacioase.

Te salut si te admir de la distanta.

2q2Bstr8 spunea...

merci, e bine sa simti ca cineva are nevoie de tine. desi nu inteleg de ce ar avea cineva nevoie de mine...

cred ca oricine si orice poate fi inlocuit

The same who needs you spunea...

Daca luam latura umana, nicidecum. Mie unul, nu imi poate folosi un inlocuitor de latura umana pentru un "cineva". Spre diferenta de latura materiala, unde intadevar poti inlocui un obiect intr-o maniera exuberant de simpla, dar nu si atunci cand acel obiect implica sentimente. Mie sentimenetele si visele nu mi le poate fura nimeni .. sau inlocui ...

2q2Bstr8 spunea...

da ai dreptate.
m-am grabit in afirmatii

The same who needs you spunea...

Un respect mioritic pentru tine.
Esti dublicitar?

Someone needy spunea...

Am intrat la tine pe blog sa imi hranesc egocentrismul, dar nu am gasit nimic nou.Ne lasi flamanzi?

2q2Bstr8 spunea...

:)) egocentrismul tau plange de foame la ora 5 dimineata?
Hmm.. interesant caz de studiu.
banuiesc ca dormi singur.
ideea e.. ca in reclama : munca somn.
Desi ma tenteaza ca sa ma fac la un moment dat la servici ca muncesc si sa mai scriu cate ceva ce imi trece prin cap... chiar sunt zile in care nu apuc...
cateodata, cum spuneam prezentul este prea prezent pentru a incepe sa scriu despre trecut.
a.

2q2Bstr8 spunea...

a.... si o chestie mai veche... respectul mioritic este de bine?

duplicitar? probabil.. sunt gemeni ca zodie. nu dau multi bani pe asta. dar noah un pic Mr Jekyll - Mr Hyde tot sunt.

2q2Bstr8 spunea...

in fine hyde era doctor daca cineva bibileshte la detalii

Someone needy spunea...

Gemeni ... it's crystal clear ca esti dublicitar:)
Legat de doctori and co., recunosc sunt paralel.
Cat despre egocentrism, de obicei ti-am citit blogul noaptea, implicit dimineata:)
E mai mult farmec asa.
Si iar te admir, de data aceasta te si sarut...mioritic.
P.S. E de bine!

2q2Bstr8 spunea...

Cam multe adjective mioritice pentru gustul meu :). adika noah mereu am folosit adjectivul asta peiorativ poate simlar cu balcanic dambovitean si altele din categorie..

Apropo miorita nu e chestia aia cu oaia cu premonitii, vorbitoare, care avertizeaza un cioban masochisto-sinucigash care viseaza ca se insoara pe lumea halalalta?

just checking
:)

Anonim spunea...

nu stiu ce sa cred
parerea mea e ca totusi te uiti prea mult la filme politiste.
incearca sa mai urmaresti si ceva comedii, poate ai sa ne povestesti atunci ce au mai facut aia din scary movie sau american pie....
scuze dar e greu de crezut ce ti s-a intamplat
ai grija de tine si daca chiar e asa cum zici imi pare rau ptr tine..

2q2Bstr8 spunea...

multumesc pentru compasiune.
e drept ca un tratament cu comedii mi-ar prinde bine...
poate imi recomanzi si unele din mileniul 3?? fara americani de colegiu idioti?

ana-maria spunea...

eu am patit cam ce ai patit si tu, doar ca imi cazuse si curentul si era bezna totala si in loc de umbrela am gasit cutitul de transat carnea langa usa.

cand cineva iti rascoleste prin lucruri intime echivaleaza putin cu un viol. stiu ca mi-a fost destul de greu sa trec peste.

din fericire, eu am avut persoane care au aparut la mine acasa cand i-am sunat si nu m-au judecat. dar politia mi-a parut si mie ca se poarta de parca as exagera si nimic nu s-a intamplat. tipa de 112 parea mai ingrijorata decat ei.

Someone needy spunea...

Mai scrie!!! Orice! ...

Despina spunea...

Povestesti foarte frumos. Si eu stiu ce inseamna sa fii furata ... nu am patit-o chiar ca si tine, dar la mine a fost mai rau. M-au furat prietenile cele mai bune, cu care eram impreuna de mici. Neplacuta senzatie. Ai un blog foarte interesant.

Anonim spunea...

un sfat simplu dar colosal:

asteapta si nadajduieste (nu, nu sunt original, nu imi apartine, dar nu divulg sursa :P)

Adi