miercuri, martie 17, 2010

47. SATELLITES, METEORITES


Planete, sateliti meteoriti

ConStelatii, comete, praf de stele
Ideea abandonului e atat de dulce cateodata. Tentanta. Si dulce mai bine zis.
In schimb ma roade. A ceva neterminat. A ceva inceput si neterminat. Urasc sa las chestii neterminate. Aia nu inseamna ca nu o fac cateodata..
E greu? Tare greu? Lasa-l jos daca e greu.
M-am apucat sa scriu partial randurile care urmeaza cu atata vreme in urma incat ma uitat unde am salvat draft-ul. La un moment dat ma intrebam daca chiar am inceput sa scriu sau pur si simplu numai am vrut.
Pana la 20 de ani tii minte, pana la 25 iti treci in agenda.. dupa 25 uiti unde ai pus agenda.
(acum mi-am adus aminte ca am uitat unde mi-e carnetelul roshu de impresii)
De fapt nu de impresii si fitze. Ala de idei care imi mai trec prin cap o data la ceva vreme.

Este aproape imposibil ca umbland in lumea gay.... Sau cred ca in general oriunde exista o comunitate fortuit constituita de imprejurari . Intr-o astfel de lume exista bisericutze. De ce se formeaza e greu de deslushit. Sau in orice caz eu nu am experienta si cunostintele necesare pentru a face un referat din ala impresionant cu cuvinte de patru silabe pe care sa le cauti in dex.


Lead follow or get the hell out of my way.
Sunt atatea fraze de astea rezultate din te mai miri a cui experienta care intra asa in subconstientul general ca adevaruri general valabile.
Asta de mai sus e una din preferatele mele.
Si am intalnit des situatii care se potriveau cu chestia asta. In general atunci cand intalneam oameni care nu erau inca hotarati daca vor fi un leader sau un follower. Vesnica dezbatere daca a fi lider e o chestie cu care te nasti sau pe care o inveti.
Personal cred ca se poate si invata. Invatata aceasta atitudine/aptitudine te duce pana la nivelul mediocru spre superior. Dincolo de asta e deja talent innascut. Ori o ai ori nu o ai.

Stele, planete, sateliti, asteroizi, meteoriti.

Sunt oameni cu charisma. Care atrag oamenii din jur. Formatori de opinie de atitudine
 Si sunt oameni care ii urmeaza.
De obicei liderii nu se amesteca nu relationeaza. Decat la nivelul pur politicos. In cel mai bun caz.
Au propria constelatie, propriile idei la care tin, le impartasesc larg si nu se lasa pana nu ii conving si pe cei din jur de veridicitatea acestora.
Sunt lideri formali sunt lideri care se ridica din multime.. sunt tot felul.
Si nu poti sa nu remarci diferente majore de gandire.. de curent.

Au un anumit grup de followers
Acestia din urma nu ar recunoaste nici in ruptul capului
Ceilalti stiu cam despre ce este vorba., isi dau seama dar nu spun nimik despre asta pastrand o falsa modestie.

Asa ca sunt stele , planete si sateliti. Fara lumina proprie. O reflecta pe a celor in jurul carora graviteaza. Corpuri lucitoare sau lucioase. Dar intunecate si sterse in lipsa liderului de grup.
Astia din urma nu au propria lumina, propria caldura. O reflecta pe cea a corpului ceresc in jurul caruia graviteaza.
Functie de forta gravitationala se indeparteaza de coprul ceresc de care apartin. Sau se apropie prea tare disparand in frecarea cu atmosfera.
Se ard prin apropiere prea mare.

Eh si in micile constelatii mai apar meteoriti. Spectaculosi. Stralucitori. Ard intens. Cu putin noroc lasa vreun crater pe planeta care le termina scurta existenta. Adjectivul ‘meteoric’ scurt, frumos rapid, intens stralucitor, vizibili noaptea, dispar.
La categoria asta intra si cei despre care ziceam la un moment dat:
Apoi mai sunt alea mici si proaste care’s mici da sunt multe, jiiizus, ca ciupercile. Emo figuri, curele albe D&G si care daca se cred dorite de vreunu sunt in al noualea cer si le creste orgoliu: mama draga vreau sa ti-o pun nu sa te duc la Ciuhandru in rochie alba de voal. Inca nu fac diferenta dintre cine le vrea o tura si cine vrea mai mult.
Sunt selective… pana isi face unu mai multa rabdare si le abureste de le baga in vreo gashka. Si atunci sa vezi ping pong…de la unu la altu. Da asta nu le turteste deloc motzu. Ba il infoiaza un pic si il inclina pe stanga cu trei suvitze rebele chinuite cu placa pe spranceana dreapta.

Si printre ele sunt unele cu potential de Liga Campionilor da zboara direct in Inter-Toto si anu’ urmator nu se mai califica nici in grupe. Si le uita si galleria si sponsorii si poi se retrag ofensate ca ele n-or vrut sa fie niciodata fotbaliste.. ca lor de fapt le place patinaju’ artistic sau gimnastica aia cu bile panglici si ciocane da-o’n saracie ca am uitat cum ii zice.


Plus mai sunt corpuri ceresti care haladuie liber printre toate astea pana le agata vreunu in cercul de influenta. Termina prin a se transforma dupa chipul si asemanarea.....uatevar.

Biserici si bisericute:
E imposibil sa nu le observi dupa asezarea in teritoriu: se danseaza ‘in cerc’ ca la reuniunea din clasa a shaptea. Sau se ‘ia masa’. Cum adica ‘nu ai masa in club?!?!?’. Chestii balcanice pe care nu cred ca le-am vazut vreodata prin vreun club in afara tarii.
In nici un caz intr-un club de dans. Se ‘ia masa’ adica...no comment. Asta implica un soi de statut social? Probabil.. da mie imi scapa nuanta aia.
Nici dansul in cerculetze compacte nu l-am prea vazut prin alta parte...
Dar bisericutele de rituri diferite nu se amesteca decat accidental si din greseala (oricat de pleonastica ar fi formularea).
Si una peste alta ai gashka de ...(ordine total aleatoare si enumerare ne exhaustiva). De Arad: copmacta, variata, oameni deschisi la comunicare dar totushi o gashca inchisa care nu isi depaseste teritoriul ‘ocupat’ la sosire. Nu poti ‘fura’ unul pentru un one night stand ca nu-si lasa oamenii in urma J). La plecare numaratoarea la masini! Ocazional se corupe Oradea pentru o vizita la Timisoara...
Gashka de Lugoj: around 30’s neaparat muscled si frizura de 5 mm. Asta e un must be. Iubitoare de muzica 80’s-90’s. In rest fara comunicare vizibila cu restul lumii. Decat foarte discreta se pare si in particular.
Gashka travesty: de asemenea compacta. Cu lideri clari si follow-eri dedicati. Fara alte comentarii. Pe principiul nu judeca sa nu fii judecat.
Gashka parc si ex-parc.Mai cizelata si scapata de party-urile cu manele.
Gashka dj ul de serviciu. Aici depinde cine e DJ. Foarte mult depinde de asta. De multe ori cu tendinta de a transforma clubul in party privat.

Gahka lesbienelor. Pe care nu am inteles-o niciodata. Pe deplin. Cuplurile mai greu individualizate. Si ma gandesc ca daca intre gay e dificil, intre lesbiene e si mai dificil sunt mai putine. Cateva personalitati individualizate deosebite. Restul o trupa micutza un pic spre emo un pic spre nu stiu ce .. pustioaice. Genul ‘eu trec printr-o faza doar’.
Socant intr-o oarecare masura fara ca sa generalizez.. se vede o mare diferenta intre lesbienele crescute sa zic asa in lumea gay si cele abia intrate in lumea asta.
Cele abia intrate se remarca prin agresivitate si o atitudine macho homofoba aproape la fel de batatoare la ochi ca un barbat efeminat peste masura.
Doar cealalta fateta a monedei pana la urma.
E gashka intelectuala... cu o imagine de pastrat.Care ideal ar fi sa nu se amestece (in public) cu restul lumii.
E trupa baietasilor in cautare de orice ca creditul ala cu pitici. Sau in cautare de credit de la  oricine. (chiar si pitici)
Ca inca nu mi-e clar.
Trupa creata in jurul unui blog.
Trupa creata in jurul unui job
Trupe autocreate pe diverse alte criterii...
Lumea vine. Lumea pleaca. Oameni ‘noi’. Si aceiasi ‘vechi’
Oameni care intra pe scena gay. Oameni pe punctul de iesire..
Aceleasi planete poate cu diferiti sateliti.
Mereu prezentand un nou ‘satelit’ care va fi meteorit. Stralucitor ..din alta constelatie. Bun de prezentat si de aratat prin zona.. Se consuma repede si intra in umbra ultimului satelit la moda. Acum eclipsat care se gandeste: oricum nu a fost decat sex si ne-am simtit bine. Ca doara nu o sa accept ca am fost ‘de consum’...
Stele, sateliti, meteoriti, comete care apar o data la ‘nshpe’ ani, descoperite greu si urmarite de toata lumea in scurtele aparitii, asteroizi care se macina intre ei gravitand pana devin doar ‘praf de stele’
Si daca nu iti gasesti locul acolo?
Lead Follow or Get the Hell Out of My Way

Ciudata constelatie..
Si ciudata analogie...
Da noah la asta am shezut si am cugetat.
Sau numa am shezut.
Acelasi
2q2Bstr8