miercuri, ianuarie 21, 2009

16. FORGIVE ME FATHER FOR I HAVE SINNED

FORGIVE ME FATHER FOR I HAVE SINNED
(mea culpa)



Iarta-ma parinte ca am pacatuit.
De la ultima mea confesiune au trecut..... 2 secole.
Era un film cu Madona care era la confesor. In juma de ora scapase parintele biblia de nu stiu cate ori.

Eu cred ca i-as zice sa nu se mai aplece sa o ridice.
E efort inutil.
S iacum urmeaza lista de confesiuni. Deci:
.............................................
..............................................
............................................

Asa si sa trecem mai departe. Inca sunt lucruri pe care nu mi le recunosc si mie d’apoi sa le mai fac si publice.. si poi cred ca si din punctele alea se gaseste cineva sa scoata ceva pana la urma.
Ma gandeam la ultimele zile. Am zis ca ma las de fumat.
Imi fac mea culpa. Nu am fost in stare. Le-am rarit un pic, da cu tampeniile care se intampla in jurul meu in ultima vreme cred ca este una dintre ultimele placeri vinovate pe care le am. Vinovat de netinerea unei promisiuni pe care mi-am facut-o. Vicii

Iarta-ma parinte ca am pacatuit. Ma fac vinovat de lene. O lene leonesca.

Asta ma face sa ma simt mai aiurea decat multe dintre celelalte pacate capitale.
Vin de la lucru si ma trezesc in stare de nimic. Sunt unul dintre putinii norocosi carora le place mult ceea ce ce fac. E ciudat ca am ajuns sa fac meseria de acum dintr-o intamplare. Dintr-un concurs de imprejurari. Am mers sa ma angajez pe o alta pozitie. Si m-ma trezit acolo ca uitandu-se pe cv-ul meu sa imi zica: avem un proiect de sertar pe care vrem sa il punem in aplicare de cateva luni. Si acum ne-am gandit ca ai fi persoana potrivita sa il pui in practica. Prima luna a fost in semi-panica. Adica vandusem la viata mea de la scobitori personalizate pana la bucatarii profesionale si camere frigorifice (trecand pe la fiare de calcat si masini de spalat). Si aici trebuia sa ma ocup de organizarea transporturilor pentru un megaconcern. Ceva de genul dimineata vorbeam in Germania, ma sunau din Polonia, primeam un mail din China si trebuia sa trimit o confirmare de descarcare in Mexic. Am schimbat jobul. Sincer pentru bani (lacomie?), pentru a castiga ceva timp pentru viata personala (Egoism?) si speranta de a fi la inceput intr-un proiect care avea toate sansele sa devina exceptional. Nu a ajuns acolo cu toate eforturile mele. Si acum e mult-trambitata criza. Inca nu stiu ce se va intampla.
Ca sa inchei paranteza, imi place meseria mea si cred ca sunt chiar bun la ea. Foarte bun. Vanitate. Mandrie.
Dar imi mananca viata si zilele. Vin acasa si am impresia ca cele cateva ore petrecute acasa treaz nu sunt altceva decat o pregatire pentru o noua zi de munca. Oare voi ajunge vreodata momentul la care toata viata mea sa nu se invarta in jurul si sa nu depinda doar de job. Am impresia ca toata lumea si-ar dori asta. Am un feeling ca parca viata trece pe langa mine. Adica de imbogatit.. nu o sa ma imbogatesc aste clar, nu lucrand la patron, nu am inca curajul sa pornesc ceva pe cont propriu desi am un oarecare feeling ca as reusi... Si de aceea zic. Sunt vinovat de lene.

Ca o mare paranteza care va sublinia .. in timp ce scriam asta.... am adormit, aceasta fraza este scrisa dupa trei ore... am adormit cu laptopul in brate. Am picat mai bine zis...e ora 12 in noapte si sunt confuz si zapacit si mi-e sete...Am picat.
Si tb sa intru pe online banking ca sa imi platesc rata la banca....Asta era ideea. Cateodata jobul ma mananca si urasc asta. Imi doresc cateodata o vacanta linistita.. Si daca asta e un pacat capital.. so be it.


Mi-m promis ca raresc vizitele prin club. Cam asta era ideea ca le raresc. Nu ca renunt la ele. Spre supriza mea... au fost oameni care au reactionat ca si cum mi-as fi incalcat o promisiune. Am fost sambata. Si culmea m-am simtit bine, cum nu am mai facut-o de cateva luni. Si nu m-am simtit vinovat, ar fi trebuit oare? Simteam nevoia sa ies din casa dupa o saptamana groaznica.
Pana la urma pe cei pe care i-a interesat ca am ajuns din nou in club nu ii prea interesase ce am facut in restul saptamanii... asa ca.. get off my back! (asta e arogantza?)
Vineri am facut scandal la munca.. S-a nimerit in fata mea o colega de munca.. s-a intamplat sa fie ea cea care umplut paharul..
Manie. Aste un pacat capital, nu?
Daca tot sunt capitolul mea culpa... niciodata nu mi-am recunoscut pacatul asta... acumulez manie, nervi frustrare si poi fereasca d-zeu de ala care se nimereste sa nu apese pe butonul care trebuie. Uraganu ridicat de semiluna... e briza de seara in comparatie. Si stiu ca nu e corect. Si stiu ca sunt de speriat in momentul respectiv. Si mi-e mila de cel care imi cade in fatza. Dar asta e. Arta cere sacrificii. Lead, follow, or get the Hell Out of my Way.
Ce m-a surprins e ca pe sheful meu l-a amuzat. M-a intrebat: te-ai descarcat? Eu ma simt bine cand fac asta, tu cum te simti. Eram demolat psihic si nu imi venea sa cred ca am ajuns la momentul ala. Ce era sa zic? Sunt la 20 de secunde de demisie, da’ mai am o rata la raiffeisen? Compromisul asta mi se pare un pact cu diavolul. Seful meu are o vorba: pactele se fac cu diavolul. D-zeu nu face intelegeri. Doar promisiuni. Am luat numele domnului in desert?
Invidie. Da invidie. Recunosc, am vazut un baiat frumos si l-am invidiat... Fara a intra in detalii. Mi s-a parut de o prospetime si o frumusete un pic dincolo de medie... Da invidie. Nu intru in alte detalii. Mi-a placut.

Ganduri necurate. Au fost si din astea. Oameni suntem. Din nou nu intru pre adanc in detalii .. nu conteaza tare mult aici. Si apoi iara o sa fiu acuzat ca fac scenarii gen Falcon Studios. Si poi iara nu o sa-mi pese de comentariile sarcastice sau rautacioase. I guess that makes me a really bad person. Una calda una rece, cum zicea un prieten la 3 minute dupa ce am publicat postul.





Ma umfla rasul. Da rau. Google zice ca biserica catolica a adaugat la cele 7 capitale pacate inca 7:

Cele şapte noi păcate capitale sunt: distrugerea mediului înconjurător, experimentele stiinţifice a căror natură morală este discutabilă, manipulări genetice care duc la alterarea ADN-ului, consumul sau traficul de droguri, injustiţia socială care duce la sărăcie, avortul şi pedofilia.

Deci clar nu am nici o sansa de izbavire: cred ca iara am cumparat pungi de plastic nebiodegradabile, am vrut sa vad cum reactioneaza un cd la microunde (cred ca era unu porno vechi) deci clar e imoral. Am fumat ceva ilegal in Romania. (daca esti in Olanda probabil nu as fi fost pacatos, cel putin nu din motivul asta), injustitia sociala (cred ca am platit un transport mai putin decat face... da asa era pretul pietei in ziua respectiva, sper ca nu au saracit bietii oameni), avortul.. (adika aici iara am o nelamurire daca scuipi e avort daca inghiti e canibalism???hmm oare masturbarea intra la abandon? ) si pedofilia.. cred ca odata m-a mintit unu ca are 18 ani... ))))A pacatuit el ca m-a mintit? sau eu ca l-am crezut? Ca poi la tineretu din ziua de azi crescuti cu multe E-uri chiar nu mai poti ghici varsta. :)


Una peste alta clar sunt un om rau. Good things happen to good people zice morala crestina. Yeah right!. Am incercat si varianta aceea. Nu functioneaza.
Poi clar merg in iad pentru toate cele de mai sus.
Se mai zice good boys go to heaven. Bad boys go wherever they want.

Mea culpa. Sunt o persoana groaznica dupa toate canoanele bisericesti.
Inca cred in izbavirea sufletului.
Inca cred ca voi gasi un preot care nu va scapa biblia. (intr-o buna zi)
Da pana atunci sper ca si asa groaznic cum sunt... si avand un acces teribil de sinceritate , sper ca

Mai e o sansa 

Forgive me father for I have sinned.


Gata. panala urmatoarea confesiune.

3 comentarii:

Anonim spunea...

For everything I long to do
No matter when or where or who
Has one thing in common, too

It's a, it's a, it's a, it's a sin
Everything I've ever done
Everything I ever do
Every place I've ever been
Everywhere I'm going to
It's a sin

Ta na na na na na na na....

http://www.youtube.com/watch?v=UbwoxxQH-8s

Lashus anonimus

2q2Bstr8 spunea...

nu ma dusese gandul la pet shop boys.. da e fain plasat aici
thx

Didi spunea...

Omule, jur ca esti MARE! La naiba ca abia astept sa-ti publici cartea...Jur ca din salariu meu ala imens o s-o cumpar!!! Ma molipsesti cu tine si mi-e bine, la 12 noaptea stau si te citesc si rad. Pe bune, sunt singura dar totusi rad cu tine. Iar daca o sa pic la dreptul civil, o sa ti-o iei,clar. Numai tu esti devina ca-mi ridici moralu...intotdeauna si mi-e bine sa te simt aproape. Multumesc.