joi, octombrie 21, 2010

53. MEA CULPA - varianta de toamna

MEA CULPA- varianta de toamna
- nu de alta da am impresia ca am mai facut asta p aici-

Nu e un post
E un mini post
Un postuletz un postishor.. uateva’
Ca nu mai stiu diminutive.
Ma gandeam acu vreo-zi doua sa scot la vanzare:
creier putin folosit aproape nou.
Nu stiu daca mai e in garantie sau nu.si o sa-l bag pe ibei in ocshian.

Nu o sa fac act de falsa modestie zicand ca sunt prost. Nu sunt prost daca e sa ma iau dupa testele standard, dar asta nu ma opreste sa fac niste prostii cat mine de mari (si ma gandesc ca am 190 adica sase pizioare si ceva )
Si din seria asta de prostii as putea scrie multe, ca nu fac de doua ori aceiasi prostie. Dar sunt al dracu de inventiv la chestiile astea.
Si trantesc cate una giuvaiere nu alta sau biju-uri sau in fine chestii de colectionat pe fir su pus la gatu meu de bou in vacantza. Ca de faza de vitzel am trecut de mult si porti noi nu am mai vazut de cand cu criza.

Si din seria de greseli cu capital G. (asa ca spotu’ ala cu probleme de localizare la heterishti) se merita a fi mentionata una care are in compunere doua mai mici a caror suma nu este aritmetica. E mai degraba un produs.

Pierdut in randuri imi fac mea culpa (e corect sa zici imi ...si mea.. sau e un soi de repetitie inutila) neah la prostia de mai sus asta e numa bomboana de pe varfu frishcii ( sau de pe varfu a lu’ frishca)

Si dupa ce in cele de mai sus am stabilit ca la ora asta io cu limba romana ca subiect de gen neutru (aka organ viu) deci eu si cu sus numita limba nu avem nik in comun si poi nici nu ma straduiesc prea tare la forma ca sa nu pierd fondu’ de fapt am facut doua mari greseli( una cu G mare cum ziceam mai sus)

Una mare si lata e faptu’ ca dupa ce am inchis porti, ferestre si ferecai portitza de nu a sarit nici neica ion.. adica nu am mai simtit nevoia de a-mi face publice intr-un fel sau altul gandurile... deci dupa toate astea ma tranti pe mine gandu sa scriu/ adica pe blog ca din alelalte am tot scris.. si io am gandit in mintea mea dashteapta ca la un moment dat in timp si spatiu am ajuns de la blog veramente personal si cu incapatzanare ferit de subiectele la moda si scandalurile sau nu aducatoare de cititori, la un blog in care mai comunicam cu unu altu.. si ajunsesem iaca asa sa am cativa oameni cu care faceam schimb de impresii. Si greshala cea mare fu ca dupa j’de luni de pauza ma gandeam ca o iau de unde am ramas. Cum se traduce in romana romaneasca ‘take fo granted;? Ca io asta am facut. Ca pan la urma sa uit ca de fapt ... nu sta nimeni sa se uite in gura mea dupa perlele de intzelepciune ..
Neah si asta e o greshala mare ca dupa aia stau si ma minunez ca lumea nu reactioneaza la ce scriu. Dooooh undeva pe traseu am pierdut ideea de baza cu care pornisem ce scriam pe aici. Ashe ca am citit de la 0 (adika zero) ce scrisesem.

Dupa ce minunasem de ce am scris..mi-am dat seama de o chestie... am gresit. Rau. Si imi cer scuze mie pentru asta. Ma mustra ideea ca in loc sa scriu pentru mine si sa ii re-dau blogului asta ideea de baza: gandurile mele + welcome pentru cei cu rabdare sa vada ce mai scoate tartacutza mea creatza.. ma puse pe mine naiba sa ma gandesc oare ce zice lumea despre...?
Asa ca asta e una: o sa scriu de-ale mele si poi cine vrea sa participe e ok.. cine nu... vorba unuia: nu iti mai citesc blogul de mult (nu prea aveai ce ca nu am scris) dat i-am zis pai nu il citesti tu si inca 6,876,399,000 de oameni nu o faceti.
Cred ca o sa supravietuiesc.
Aroganta analogie si suparatoare pentru cei care ajung pe aici cautand diverse(inca ma minunez de ce aduce google cautatori pe aici ar merita 14 posturi numa ca sa vezi unde dai si unde crapa da’ realitatea si irealitatea internetului... e mega subiect pentru un blog asa de mic). Ma bucur cand cineva ajunge aici. Ce vrei sa zic ca nu??? Ar fi ca trupele alea care ‘nu canta pentru topuri’ ele canta din pasiune si nu e muzica ‘comerciala’ si atunci ii intrebi de ce nu canti mah pentru amoru artei la tactu; in garaj? Sau donezi banii din tzedeuri la copii sarmani din africa?

A doua chestie care adunata cu cea de mai sus ma pusa pe ganduri de vreo cateva zile incoace fu postul dinainte.
Ma manca pe mine acolo unde nu bate soarele (mint nu a mai batut de la mamaia de anu trecut) si ma pun io sa intorc muntii si sa provoc la opinii si idei sa imbunatatim lumea.
Doooh pai cin’ dreq te crezi tu mah? Moise ? ca doara marea rosie e pliiiiiina de corali pe fund cui naiba ii pasa ca despici tu apele daca tre sa se taraie pe corali ? mai bine faceai un pod sau o barca ceva ..
Asa ca ma apuc sa scriu ca sauvage nu e ce ar trebui sa fie. Ca noah fusai nitzel pe dincolo si ma enerva la culme ca avem ditamai diferenta. Bah da ditamai nu numa asha...
Si poi un pic de schimbare nu strica nimanui.
Si ma gandesc eu asha tinand cont si de cele de mai sus ca zgandaresc si eu niste minti sa mai zica cate ceva.
Si de fapt ce dreq fac? Nimic. Ca de fapt se troncane numa pe la coltzuri ca doara sambata mergem din noua colo si nu vrem sa cream suparare.
Si iaca aia am facut eu. A fost citit postul de cine trebuie. Dar ar fi fost fain sa fie cateva idei cateva propuneri.
Ca noah postul meu nu a fost tocmai bland si ma gandeam ca trezesc si eu cateva voci cand colo ... pauza.
Si ramasei io numa ashe bine d eunu singur.
Shi ma duc in sauvage si vad priviri acuzatoare su suparate de la unu altu.
Si ma gandeam ca trebui sa tac sa nu zic nimic. Mai ales ca nu am vrut sa supar pe nimeni. Si daca trebuie sa imi cer scuze pentru asta o sa o fac.
Ca intentiile nu au fost rele sau rautacioase.
Asa ca nu am facut decat sa supar oameni aiurea fara vreun rezultat sau o propunere.
Asa ca imi cer scuze si imi pare rau ca am scris ce am scris.
Din doua motive: nu am avut nici un rezultat in afara de faptul ca i-am suparat pe cei de acolo.
Si poi imi zice un amic din blogosfera ceva ce m-a dus cu gandul la Moise: ce naiba tot incerci tu sa schimbi oameni si locuri?
Lasa-le asa nu te mai baga. Si inclin sa cred ca omu avea dreptate in dreptatea lui.
Ca pana la urma de cate ori m-am bagat in ceva numa mie mi-am facut probleme.
Am un talent la facut prieteni de numa-numa.
Asa ca in cele din urma drumul ala spre iad cu intentii bune mi-l fac eu nici n-am cui sa multumesc.

Imi pare rau ca am incercat sa schimb oameni si locuri. Nu am ce face ma roade din cand in cand.
Asa ca am tras doua concluzii mari si late. Sau mai degraba lungi ca daca ma apuca scrisu... nu se mai gata.
Una blogu’ asta nu o sa devina forum de dezbateri si daca fac vreodata asta sper sa imi inchida cineva capacu’ de la laptop peste dejte cum ii inchide tom lu’ jerry pianu peste desjte.
Si a doua: lupta cu sisteme, cu obiceiuri si idei, daca imi face mie rau si poate unor prieteni nu cred ca isi va mai gasi loc aici.
Desi sunt cauze mari si cauze mici poate lucrurile trebuie lasate sa evolueze de la sine.
Sum zicea acelasi amic: fii egoist vezi-ti de tine prima oara. Asta era ideea nu citatul exact.

Dar ideea asta e adoptata de atat de multi.. ma sperie. Si sunt sigur ca nu oi fi eu ultimul mohican. Adica sunt sigur de asta. Dar nu am politica si deiplomatia in sange la nivelu ala si poi cum mi-am promis pe aici va fi personal, pe sleau si din suflet.
Si daca: my best is not good enough for you, sorry i can’t help it

2q2bstr8

6 comentarii:

dorin.doru62 spunea...

Nu cazul de MEA CULCA!Nici de retractat cele scrise in articol nu este cazul!Faptul ca s-a comentat mai mult sau mai putin pe baza "dezvaluirilor" tale demonstreaza ca a impresionat in vreun fel pe "consumatorii" de Sauvage.Cei care arunca sageti sau au facut mutre acre cand te-au vazut in club dupa "contatarile" tale nu sunt decat niste ipocriti care,probabil, pentru ceva avantaje "tin cu ursul", ca sa fiu oarecum diplomat si sa nu folosesc expresiile care li se potrivesc de fapt.suntem inconjurati de multi ipocriti,in societate in general si in "comunitatea" asta in mod special.Mai bine mascam realitatea ca pisica dejectiile decat sa remediem ceva ce nu merge.Mai bine castig imediat si oricum, decat calitate si atmosfera placuta in jur timp mai indelungat.Tine-o tot asa!

Anonim spunea...

observ ca nu-ti pare rau ca ai scris ce-ai scris; te deranjeaza mai mult ca ai scris. de vreme ce sunt gandurile tale si tii la ele, nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme ca starnesc controverse. cat despre privirile "suparate" din sauvage, poate e si un pic de proiectie acolo. probabil te simteai un pic cu musca pe caciula si, cand nu esti tu insuti, oamenii devin mai circumspecti. desi, la drept vorbind, daca stau sa ma gandesc, in sauvage parca si zambetele sunt incruntate. un motiv in plus sa faca ceva cu luminile alea - ori sa le stinga de tot, ori sa bage proiectoare, ceva (din podea, ca de candelabre nu-i loc).

ca sa reiau critica sauvage (a se citi critica salbatica) - ia sa se bage ceva discount la consumatie, macar la clientii fideli (si mai ales la aia de au pana [ai de scriu pe bloguri, adica] - ca tot nu cheltuiesc nimic pe promovare.

un lucru e sigur: daca se vorbeste despre sauvage, inseamna ca (inca) exista. ceea ce-i un lucru bun, cel putin deocamdata. iar daca s-o inchide n-o fi nici un bai, pentru ca "outing" se mai poate face sambata seara si in locuri cu mai putina gay-ime pe metrul patrat. dar daca-i bal, bal sa fie.

2q2Bstr8 spunea...

Una peste alta pana la urma ideea asta din urma suna bine. E bine ca (inca)exista. Ma gandesc ca pana la urma se poate face referinta si la baieti din zone mai putin populate sa zic asa pentru care ideea de club gay in orice forma este el este inca o idee indepartata. sau o destinatie de vacanta.

Din pacate au fost si comentarii pe care nu am putut rspectiv vrut sa le public. fiindca nu erau constructive in vreun fel. si doar asa critici de dragul criticii fara o propunere... acolo e bine. pe de alta parta m-a 'lovit' din nou ideea: sa ni se faca sa ni se spuna sa ni se puna la dispozitie una sau aialalta. Acum nu stiu daca e neaparat cineva raspunzator sa ni se spuna -sa ni se faca- sa ni se puna la dispozitie. Pe de alta parte a spune ce si cum ti-ar placea sa fie e altceva.

inchei subiectul asta care si asa s-a chinuit sa supravietuiasca. din comentariile publicate sau nepublicate sau nepublicabile pe care le-am primit pe diverse cai de la FB la mess poate o sa imi iau permisiunea sa trag doua trei concluzii si poate o sa ajunga acolo unde trebuie.

o sa ma concentrez dupa cum mi-am promis in postul asta pe ale mele.. tare mi-ar placea sa pot continua cu doua trei posturi vesele si optimiste.
dar promisiunea asta numa frane ar putea sa imi puna ca s-ar putea ca alea trei vesele si optimiste sa nu vina asa din prima :)

Rudolph Aspirant spunea...

Uff...[tras aer adanc in piept si]...Vrei sa fii tu Partenerul meu virtual ?

E OK daca ma refuzi, as prefera insa sa nu ignori intrebarea, si daca e posibil, mai ales daca e da, sa-mi raspunzi si mie public printr-un comentariu pe Noen ideele (selv)bilder (care inseamna pe norvegiana "Unele imagini de sine ideale"). Nimeni nu a comentat pana acum sub postul ala, unul din celelalte preferate ale mele.

NB: "Partener" ca in ekteskap/partnerskap/samboerskap (virtual numai, din pacate, dar trebuie)

2q2Bstr8 spunea...

lol, am un partner real nu stiu ce insemna pentru tine partener virtual. in momentul de fata dincolo de partneri, prieteni si distractii virtuale le prefer pe cele tangibile.
si asa am impresia ca viata virtuala are tendinta de a o inlcui pe cea normala.. si.. nu e cu nimic mai buna mai safe sau mai placuta..

Rudolph Aspirant spunea...

Ai dreptate, raspuns corect, esti sanatos. (si norocos.)

Era vorba doar sa iti schimb denumirea la linkul tau de pe blogul meu in "Min partner". Dar deoarece ai dreptate si eu am gresit (vezi clarificari in cutia postala), mai bine nu.

De altfel majoritatea scriitorilor mei preferati de pana acum (chiar toti daca ma gandesc mai bine) semneaza scrierile lor cu numele lor propriu, nu cu un pseudonim.

Deci ramane ca mai inainte.
No hard feelings. :)