joi, octombrie 21, 2010

53. MEA CULPA - varianta de toamna

MEA CULPA- varianta de toamna
- nu de alta da am impresia ca am mai facut asta p aici-

Nu e un post
E un mini post
Un postuletz un postishor.. uateva’
Ca nu mai stiu diminutive.
Ma gandeam acu vreo-zi doua sa scot la vanzare:
creier putin folosit aproape nou.
Nu stiu daca mai e in garantie sau nu.si o sa-l bag pe ibei in ocshian.

Nu o sa fac act de falsa modestie zicand ca sunt prost. Nu sunt prost daca e sa ma iau dupa testele standard, dar asta nu ma opreste sa fac niste prostii cat mine de mari (si ma gandesc ca am 190 adica sase pizioare si ceva )
Si din seria asta de prostii as putea scrie multe, ca nu fac de doua ori aceiasi prostie. Dar sunt al dracu de inventiv la chestiile astea.
Si trantesc cate una giuvaiere nu alta sau biju-uri sau in fine chestii de colectionat pe fir su pus la gatu meu de bou in vacantza. Ca de faza de vitzel am trecut de mult si porti noi nu am mai vazut de cand cu criza.

Si din seria de greseli cu capital G. (asa ca spotu’ ala cu probleme de localizare la heterishti) se merita a fi mentionata una care are in compunere doua mai mici a caror suma nu este aritmetica. E mai degraba un produs.

Pierdut in randuri imi fac mea culpa (e corect sa zici imi ...si mea.. sau e un soi de repetitie inutila) neah la prostia de mai sus asta e numa bomboana de pe varfu frishcii ( sau de pe varfu a lu’ frishca)

Si dupa ce in cele de mai sus am stabilit ca la ora asta io cu limba romana ca subiect de gen neutru (aka organ viu) deci eu si cu sus numita limba nu avem nik in comun si poi nici nu ma straduiesc prea tare la forma ca sa nu pierd fondu’ de fapt am facut doua mari greseli( una cu G mare cum ziceam mai sus)

Una mare si lata e faptu’ ca dupa ce am inchis porti, ferestre si ferecai portitza de nu a sarit nici neica ion.. adica nu am mai simtit nevoia de a-mi face publice intr-un fel sau altul gandurile... deci dupa toate astea ma tranti pe mine gandu sa scriu/ adica pe blog ca din alelalte am tot scris.. si io am gandit in mintea mea dashteapta ca la un moment dat in timp si spatiu am ajuns de la blog veramente personal si cu incapatzanare ferit de subiectele la moda si scandalurile sau nu aducatoare de cititori, la un blog in care mai comunicam cu unu altu.. si ajunsesem iaca asa sa am cativa oameni cu care faceam schimb de impresii. Si greshala cea mare fu ca dupa j’de luni de pauza ma gandeam ca o iau de unde am ramas. Cum se traduce in romana romaneasca ‘take fo granted;? Ca io asta am facut. Ca pan la urma sa uit ca de fapt ... nu sta nimeni sa se uite in gura mea dupa perlele de intzelepciune ..
Neah si asta e o greshala mare ca dupa aia stau si ma minunez ca lumea nu reactioneaza la ce scriu. Dooooh undeva pe traseu am pierdut ideea de baza cu care pornisem ce scriam pe aici. Ashe ca am citit de la 0 (adika zero) ce scrisesem.

Dupa ce minunasem de ce am scris..mi-am dat seama de o chestie... am gresit. Rau. Si imi cer scuze mie pentru asta. Ma mustra ideea ca in loc sa scriu pentru mine si sa ii re-dau blogului asta ideea de baza: gandurile mele + welcome pentru cei cu rabdare sa vada ce mai scoate tartacutza mea creatza.. ma puse pe mine naiba sa ma gandesc oare ce zice lumea despre...?
Asa ca asta e una: o sa scriu de-ale mele si poi cine vrea sa participe e ok.. cine nu... vorba unuia: nu iti mai citesc blogul de mult (nu prea aveai ce ca nu am scris) dat i-am zis pai nu il citesti tu si inca 6,876,399,000 de oameni nu o faceti.
Cred ca o sa supravietuiesc.
Aroganta analogie si suparatoare pentru cei care ajung pe aici cautand diverse(inca ma minunez de ce aduce google cautatori pe aici ar merita 14 posturi numa ca sa vezi unde dai si unde crapa da’ realitatea si irealitatea internetului... e mega subiect pentru un blog asa de mic). Ma bucur cand cineva ajunge aici. Ce vrei sa zic ca nu??? Ar fi ca trupele alea care ‘nu canta pentru topuri’ ele canta din pasiune si nu e muzica ‘comerciala’ si atunci ii intrebi de ce nu canti mah pentru amoru artei la tactu; in garaj? Sau donezi banii din tzedeuri la copii sarmani din africa?

A doua chestie care adunata cu cea de mai sus ma pusa pe ganduri de vreo cateva zile incoace fu postul dinainte.
Ma manca pe mine acolo unde nu bate soarele (mint nu a mai batut de la mamaia de anu trecut) si ma pun io sa intorc muntii si sa provoc la opinii si idei sa imbunatatim lumea.
Doooh pai cin’ dreq te crezi tu mah? Moise ? ca doara marea rosie e pliiiiiina de corali pe fund cui naiba ii pasa ca despici tu apele daca tre sa se taraie pe corali ? mai bine faceai un pod sau o barca ceva ..
Asa ca ma apuc sa scriu ca sauvage nu e ce ar trebui sa fie. Ca noah fusai nitzel pe dincolo si ma enerva la culme ca avem ditamai diferenta. Bah da ditamai nu numa asha...
Si poi un pic de schimbare nu strica nimanui.
Si ma gandesc eu asha tinand cont si de cele de mai sus ca zgandaresc si eu niste minti sa mai zica cate ceva.
Si de fapt ce dreq fac? Nimic. Ca de fapt se troncane numa pe la coltzuri ca doara sambata mergem din noua colo si nu vrem sa cream suparare.
Si iaca aia am facut eu. A fost citit postul de cine trebuie. Dar ar fi fost fain sa fie cateva idei cateva propuneri.
Ca noah postul meu nu a fost tocmai bland si ma gandeam ca trezesc si eu cateva voci cand colo ... pauza.
Si ramasei io numa ashe bine d eunu singur.
Shi ma duc in sauvage si vad priviri acuzatoare su suparate de la unu altu.
Si ma gandeam ca trebui sa tac sa nu zic nimic. Mai ales ca nu am vrut sa supar pe nimeni. Si daca trebuie sa imi cer scuze pentru asta o sa o fac.
Ca intentiile nu au fost rele sau rautacioase.
Asa ca nu am facut decat sa supar oameni aiurea fara vreun rezultat sau o propunere.
Asa ca imi cer scuze si imi pare rau ca am scris ce am scris.
Din doua motive: nu am avut nici un rezultat in afara de faptul ca i-am suparat pe cei de acolo.
Si poi imi zice un amic din blogosfera ceva ce m-a dus cu gandul la Moise: ce naiba tot incerci tu sa schimbi oameni si locuri?
Lasa-le asa nu te mai baga. Si inclin sa cred ca omu avea dreptate in dreptatea lui.
Ca pana la urma de cate ori m-am bagat in ceva numa mie mi-am facut probleme.
Am un talent la facut prieteni de numa-numa.
Asa ca in cele din urma drumul ala spre iad cu intentii bune mi-l fac eu nici n-am cui sa multumesc.

Imi pare rau ca am incercat sa schimb oameni si locuri. Nu am ce face ma roade din cand in cand.
Asa ca am tras doua concluzii mari si late. Sau mai degraba lungi ca daca ma apuca scrisu... nu se mai gata.
Una blogu’ asta nu o sa devina forum de dezbateri si daca fac vreodata asta sper sa imi inchida cineva capacu’ de la laptop peste dejte cum ii inchide tom lu’ jerry pianu peste desjte.
Si a doua: lupta cu sisteme, cu obiceiuri si idei, daca imi face mie rau si poate unor prieteni nu cred ca isi va mai gasi loc aici.
Desi sunt cauze mari si cauze mici poate lucrurile trebuie lasate sa evolueze de la sine.
Sum zicea acelasi amic: fii egoist vezi-ti de tine prima oara. Asta era ideea nu citatul exact.

Dar ideea asta e adoptata de atat de multi.. ma sperie. Si sunt sigur ca nu oi fi eu ultimul mohican. Adica sunt sigur de asta. Dar nu am politica si deiplomatia in sange la nivelu ala si poi cum mi-am promis pe aici va fi personal, pe sleau si din suflet.
Si daca: my best is not good enough for you, sorry i can’t help it

2q2bstr8

marți, octombrie 12, 2010

52. SAUVAGE- SALBATIC

SAUVAGE-SALBATIC
-sau dizertatie pe tema gay marketing-


A scrie ce vreau sa scriu acum e destul de greu. Din mai multe motive. Pe de o parte un soi de fidelitate. Pe de alta parte e revolta. Si una peste alta sunt intentii bune.
Din cele foarte bune care paveaza drumul spre iad.

Mintea mea imbarligata ma duce cateodata spre idei pe care nu te-ai astepta sa le gasesti la un om cu ceva alcool mai mult la bord la un moment dat. Cand spun ceva, ma gandesc la 4 pahare de schweppes.(stropite cu lime&gin)
Multe chestii mi-au tercut prin tartacutza stand in Sauvage. Cateva ganduri.. pe scurt le-am trantit invaluite in fum acum mult mult timp ago. Small personal brickwall

Mi-am facut un obicei. Am mai multe din cele proaste dar unul din cele mai evidente e faptul ca nu stiu cand si cum am ajuns ca, atunci cand ma gandesc la unde ies sambata seara, sa ma gandesc direct la Sauvage. Chiar nu stiu acum am ajuns la asta cred ca din lene din comoditate sau pur si simplu fiindca ma agatam de o idee:
Acolo e locul in care am mari sanse sa ma simt bine asta e una.
Si ma simt bine fiindca nu trebuie sa merg cu cineva anume. Nu trebuie sa planific sa merg cu cineva anume.. pur si simplu merg singur pentru simplu motiv ca stiu ca sunt cele mai mari sanse de a intalni cunoscuti cu care pot schimba o vorba fara prea multe introduceri fara a sa ma prefac ca sunt mai bun sau mai prost decat sunt.

TEORIE

Si intr-una din serile astea ma gandeam la marketing. Da.. marketing. In facultate am avut-o ca optionala la un moment dat si oricm bazele ca orice baze de materie de facultate sunt atat de teoretice si sistematizate incat iti omoara erectia intelectuala la intrare. Sfarsesti prin a toci clasificari fara a le gasi neaparat reflectarea in realitate.
Cel putin nu atunci si cu ghinion nici ulterior.( minunatul nostru sistem de invatatamant...)

Si ma gandeam la tipuri de piata, la tipuri de produse si cum reactioneaza consumatorii cumparatorii la un produs.
Invatasem atunci ca piata perfecta este aceea in care orice oferta este o picatura de apa in oceanul ofertei generale.
Si apoi invatasem ca asta e o extrema atat de teoretica incat.. nu se regaseste in realitate.
De fapt traim intr-o piata imperfecta si care are cel mai mult tendinta de a se apropia de extrema cealalta. Asta de la windowsul pe care il folosesc acum la faptul ca nu pot cumpara curent electric decat de la enel la ce pret vrea muschiu lor.

Si iaca te trezesti cu un produs: singular, fara concurenta cu target clar de clienti.
Ai un produs singular: un club gay intr-un oras de 600 000 de locuitori. Deci ai o capacitate de 200 de locuri. Si un target de... hai sa zicem 1% muuuutl sub satistici dar hai sa zicem asa de dragul calculului hai sa ne jucam asa. Deci... ai 6000 de oameni in target. Tu trebuie sa prinzi 200-300 din astia o data pe saptamana...
Sa ne aducem aminte avem un produs unic, dorit. Un target clar.faaaara concurenta reala pe nisa de piata…

Eh in momentul in care…figura asta nu iti reuseste… ai o mare problema.
Din punct de vedere al marketingului...

Hai sa analizez problema mai departe.....target-ul...
Cum e targetul? Structurat, cheltuitor, cu fitze, pretentios, infidel si care la baza are niste nevoi simple clare care tin de natura (homo) umana. Socializare, apartenenta, nevoi sexuale generale sau de moment, nevoie sentimentale generale sau de moment...

PRACTICA

Asta trecand de limbajul de lemn economic de mai sus: merg intr-un club gay.... de ce ?
vreau sa vad barbati misto,
vreau sa dansez pe o muzica buna,
vreau sa beau ceva,
vreau sa fiu tratat cu respect..
poate pushka o aventura de o noapte sau…
poate imi gasesc perechea cu care sa ma gandesc din nou ca as putea sa imi iau un caine.
In plus, vreau sa ma simt in siguranta, fara teama de a fi ridiculizat,
vreau sa imi afisez tinuta pe care nu as afisa-o altundeva;
vreau un loc in care sa pot face asta;
vreau sa ma intalnesc cu prietenii sau cunoscutii,
sau pur simplu cateodata vreau sa merg undeva unde lumea imi stie numele.

Hm nu toate cele de mai sus se refera exclusiv la mine, incercam sa privesc asa in tabloul general
Si culmea cele cateva de mai sus in proportie de 80% le poti gasi in orice club din Timisoara.
Pentru celelalte 20 % merg in Sauvage. Eu si altii
Eu zic ca sunt chestii simple...
Si nu imposibil de atins.
Recapitulam ideea: produs unic, target cu nevoi clare.


In alta ordine de idei... acum ceva vreme nu foarte multa. In orice caz nu destul de multa incat sa uitam si sa nu ne gandim ca s-ar putea intampla din nou.. lansam o petitie ..sa salvam clubul Sauvage sa reactionam la cei care ii gaseau nod in papura.

Acum sincer am sentimentul ca clubul trebuie salvat de el insusi. Si randurile scrise aici de fapt nu se vor o critica pur si simplu. Mereu m-am ferit sa lovesc in idei in intreprinderi care nu au iesit perfect.
Pentru ca simplul fapt si simplu efort de a le pune in practica merita tot respectull. Pe de alta parte sunt momente in care trebuie sa faci ceva.. sa zici ceva sau pur si simplu sa bagi capul in nisip si sa te prefaci ca nu se intampla.

TEORIE
Din nou teorie:
Criza asta a bagat pe toti in criza desi parerea mea este ca criza nici macar nu a inceput inca. Cel putin nu la noi
Si asta te face cateodata sa cauti masuri disperate: (marketingul zice asa :) )

Dezvoltarea extensiva a bazei de clienti. Adica te apuci sa cauti altii mai noi. Asta e bine te adresezi unui public mai larg.
Avantaje: iti calca pragul cu 50% mai multi. De obicei dimineata dupa ce au baut respectiv consumat in alta parte si vin doar ca sa faca mijto.
Rezultat: Crestere temporara de trafic; crestere vanzari mai mica decat cresterea traficului. Una bere luata ca ‘sa am ceva pe masa’ nu creste vanzarile cu mare importanta.
Dezavantaje: clienti noi mereu. Clienti infideli; clienti care deranjeaza clientii fideli- consumatorii fideli. Cei care asigura rulajul fix saptamanal si care acopera cheltuielile de functionare. In concluzie pleaca. Acasa sau in alt club.

PRACTICA
Ora 2 dimineata: invazie de baietashi cu fetele dupa ei care vi la clubu’ de poponari sa se minuneze de travestiti si de barbatii care danseaza cu barbati. Dimineata la ora 3 unu urla la telefon in fata barului: BAAAAA! Lasati tot si veniti aici! La Diverta Bah! Te caci pe tine de ras! E distractie sa mor io! Te caci pe tine! Am cautat un eufemism pentru exprima ce facea cel care se caca pe el de ras. Nu mi-a venit. (nici nu am cautat foarte mult). Si sunt convins ca amuzamentul lui nu deriva din faptul ca brusc a devenit o persoana extrem de liberala care aprecia diversitatea culturala si subculturala. Eu unul.... mi-am chemat un taxi....
Dezvoltare intensiva a bazei de clienti . Asta ar insemna sa ai grija de cei pe care ii ai. Sa incerci sa ii recastigi pe cei pe care i-ai pierdut. Sa ii fidelizezi pe care vin si sa le oferi conditiile necesare pentru a cheltui mai mult fara ca sa aiba sentimentul ca le e mana bagata in buzunar.


Asa ca ai doua optiuni cu produsul de mai sus:
A) Il tii pe nisa de marketing pe care a pornit, fidelizezi clientii si ai grija de nevoile lor. Asta ca sa iti mearga bine. Adica un club gay intr-un oras de 600 000 de locuitori. Ce ai de facut? Il umpli in weekend. In plus incet incet poti oferi o alternativa decenta pentru alte seri din saptamana. Vine iarna...un loc in care poti petrece o seara placuta e necesar.

B) Il deschizi ‘la liber’ intra cine vrea iasa cine poate; dar ce inseamna asta? Sa te adresezi un piete de mult mai multe mii de persoane target. Asta suna bine la o prima vedere sau numarare.
Dar, si e un mare DAR: esti pregatit sa intri in concurenta cu celelalte cluburi care ofera servcii identice pentru toata lumea? Si din nou cum fidelizezi clientii? Si care sunt focalizati in alte zone de interes din oras.

Concluzie: ori te tii de ai facut pana acum si faci bine pentru un target mai mic de potentiali clienti. Ori te lansezi in marea concurenta si faci investitiile necesare pentru a fi in pas cu moda. Altfel te omoara concurenta. Si poi daca in Timisoara nu e concurenta...
Lemon a inchis la 50 de metri distanta... Cei de acolo obisnuti cu zona cu traseul.. s-au mutat putin mai incoace.. dar dovada ca nu pot sustine existenta unui club cu prezenta lor e scrisa negru pe alb. Cu markerul pe un A4:
Spatiu de inchiriat.

Si desi am tinut dizertatia de mai sus la un nivel sec si plictisitor pentru cei mai multi care vor ajunge pe aici pe bloguletz. Am tinut-o asa doar pentru a evita pe cat posibil o implicare personala si emotionala.
Nu mi-as dori ca Sauvage sa aiba aceiasi soarta. Imi place inca clubuletzul ala.
Inca- cu bune si cu rele.

Acum intru la un nivel personal. Din pacate cred ca se pierde incet incet legatura cu lumea gay. Cele scrise pana aici sunt. REPET MARE SI CLAR o critica sper eu constructiva. In plus am vorbit cu mai multe persoane pur si simplu accidental despre asta si am gandesc ca identificand ce nu merge daca se face ceva in privinta asta nu poate sa fie decat un pic mai bine.
Pentru toata lumea.

Ma intorc la nevoile de mai sus chiar cu riscul de a lungi postul asta la un nivel pe care imi va fi si mie greu sa il recitesc cu rabdare ca sa corectez greselile de dactilografie..

Deci, pe rand..
Vreau sa vad barbati misto,- Asta nu sta in puterea celor care administreaza clubul. Dar totusi ceva se poate face: o minima tinuta, un minim sandard de curatenie personala. Si aia nu inseamna mirositul sub brat la intrare dar totusi.. sunt si situatii strigatoare la cer.
In plus in orice club gay am fost pe cat posibil staff-ul masculin e speechless. De la chelneri, barman, bodyguard etc. Ca sa nu mai vorbesc de animatori. Aici e o chestie care sare in ochi. Personalul e masculin, arata bine sunt simpatici sunt open-minded.
Si ce e foarte important in proportie de 90% sunt hetero.(nobody’s perfect !)

Doar ca sexul vinde. E regula de baza in comert. Si aia inseamna ca trebuie sa arate bine si sa npara abordabili dar sa nu fie. Fiindca vand o fantezie. Vand o imagine. Eye Candy. Cum zic saxonii.
Aici se pot zice mai multe. Concret un bodyguard care arata superb.... Nu e gay nici nu trebuie sa fie si nici nu trebuie sa raspunda la avansuri cu mai mult decat un zambet, sau cu o gluma.
Adica hai ca stim ca se poate.
Au lucrat pe acolo si inca lucreaza si baieti de nota 10. Dar nu poti sa iti iesi un scaun sa il trantesti im mijlocul ringului si sa te uiti lunga le fete hetero sau lesbiene. Una la mana omori o fantezie (repet: sexul vinde!) si a doua la mana este incomfortabil atat pentru fete cat si pentru restul lumii. E ca si cum as merge la reuniunea de clasa a 8-a cu tata de mana. Oricat de mult as tine la tata nu imi place sa imi sufle in ceafa.

Un animator chiar daca pare superb trebuie sa iti vanda de asemena o fantezie... sa te faca sa te gandesti undeva nedeclarat ca daca iti joci cartile bine s-ar putea sa iti iasa. Si stii ca nu e asa fiindca stii ca e hetero. Dar macar iti hranesti o fantezie. Si poi daca chiar stie sa se distreze si stie sa fie molipsitor isi face pana la urma datoria. Daca il asteapta prietena la 2 metri distanta sau se holbeaza dupa femeile de acolo ostentativ cu o fata plictisita sau dansand fortat... efect 0 si bani aruncati pe fereastra...

La fel si un Dj care isi umple boxa de prietene poate sa arate cat de bine e posibil... nu vinde imagine. Doar pune muzica(la dj revenim)

(oare de ce am impresia ca nu o sa termine niciodata ‘cartea’ asta...)

Vreau sa dansez pe o muzica buna,

Uuuf , aici e mult de discutat. Nu va fi toata lumea multumita niciodata.
Dar reguli de baza:
Muzica intr-un club gay e muzica gay. Daca nu stii ce e aia muzica gay... pui muzica degeaba.
Da... sunt hiturile la moda dar sunt cateva care sunt mai hituri decat altele
Deci nu ma lua cu progressive minimal si alte extreme...
Apoi, in principiu daca nu ridici fata din laptop jumatate de ora si nu iti dai seama ca lumea nu danseaza.. asta e grav. Daca pui muzica numai pentru persoanele care te insotesc si iti faci propriul chef acolo...il faci degeaba.

Apoi lumea care pleaca din Sauvage din cauza muzicii pleaca in club 30. De ce? Din nou la marketing fiindca e clar ca targetul nu e mort dupa latest hit neaparat. E bine sa fie acolo dar extremele gen cocojambo pe de o parte sau ultimul traznet de 120 BpM sunt o greseala la fel de capitala.

Ma mai intrebam o chestie… oare de ce spre dimineata nu auzi ceva mai soft ? nu am mai dansat un blues cu un baiat de ani de zile. Si daca imi aduc aminte bine nu a fost o experienta tocmai neplacuta…e mult de spus aici ba ca Daria are acelasi playlist ba ca una ba ca alta ca le-am tot auzit. Eu totusi zic ca e un detaliu important dar nu cel mai important in atmosfera generala.

Vreau sa beau ceva,

Aici ce pot sa spun. Ar fi fain sa fie o varietate mare de bauturi. Pe de alta parte e o spirala : nu ai clienti nu ai incasari nu poti bloca banii in 200 de feluri de alcool . Aste e mai degraba o chestie economica. Pe de alta parte mi-ar placea sa pot bea un cocktail reusit si la un pret normal. Macar din cand in cand.

Vreau sa fiu tratat cu respect.. plus, vreau sa ma simt in siguranta, fara teama de a fi ridiculizat,
Astea sunt legate cu trimitere directa la episodul de mai sus. Daca e club gay…. Hai sa fie club gay sau gay friendly. Jur ca am vazut intr-un club de afara tipi cu atitudinea de mai sus zburati afara. Pur si simplu fiindca ‘omoara’ un club. Si desi sunt prieteni ai celor de la intrare sau ai patronului.
De fapt nu sunt prieteni ai clubului. Vin la plictiseala dupa ce s-au alcoolizat in alta parte. Si trimit acasa indirect minim 15% din clienti. Dincolo de toate astea sunt o afacere proasta. Si asa trebuie privita situatia. Si poate cu diplomatie rezolvata...Nu vreau sa fiu fortat sa plec acasa. In plus creaza o stare de nesiguranta. In principiu daca mergi intr-un club gay... te astepti sa poti vorbi cu cineva deschis in ideea ca e si el acolo.
Starea de teama de a nu atinge cumva(verbal) din greseala vreun macho ratacit pe acolo.... discomfortul creat de manifestarile galagioase de genu io nu mi-s ca voi io sunt cu femeia dupa mine.... sunt fara cuvinte te fac sa iti cauti numarul de la garderoba.
Fiindca daca pleaca si ‘gheii’ se duce si distractia si daca nu mai au de ce se c*c* pe ei de ras se duc acasa si ei...
In plus.. un bodyguard... trebuie sa fie acolo sa stii ca e acolo dar... sa nu il vezi. Nu trebuie sa te feresti din calea lui. Dar asta e cred o problema in toate cluburile de la noi.... statutul bodyguardului de la noi e ceva mai de genu politist. Pe de alta parte nici poporul de la noi... e obisnut sa fie sub supraveghere stricta. Normele de conduita intr-un club... inca se invata.
Inca se invata.

Pe de alta parte am vazut in club persoane despre care vuia netul ca fac si dreg de la talharie la alte tampenii. Dar totusi intra fara probleme.
Si asta se intampla fiindca exista o ruptura de comunicare intre cei care administreaza clubul si cei care beneficiaza de el.
Singurul criteriu de intrare nu ar trebui sa fie 10 lei.


In alta ordine de idei. Daca pana acum ideiile au avut o ordine...
Cred ca Sauvage ar trebui sa hotarasca daca e un club gay. Sau daca e un loc in care mai vin si gay.
In plus cred ca ar trebui sa organizeze eventual vineri un soi de ladies night exclusiv pentru lesbiene. E comunitatea LGBT. Doar ca am sentimentul ca macar din cand in cand...literele astea nu stau neaparat bine sau comfortabil impreuna....
Si mai cred ca din cand in cand are nevoie de o improspatare de concept de idee de decor. E totusi unul din cele mai longevive cluburi gay din tara. Multe au aparut si disparut cu tam-tam. Are nevoie de un facelift. Chiar daca e finutz e macar sentimentul ca ceva se intampla inspre imbunatatire sau macar revenire la o forma buna. Vesnica problema de ventilatie..Aerul conditionat pentru spatiul ala e un deziderat.. dar macar ventilatie.. un loc prin care sa iasa fumul..

Sigur am uitat cate ceva. Sigur am scris prea multe despre altceva.
Ca paragraph de incheiere. As vrea ca randurile de mai sus desi seci pe alaturi si impersonale sa starneasca macar o discutie sau sa fie baza de discutie. Findca cred ca in momentul de fata clubul Sauvage trebuie salvat de el insusi.
Si randurile de mai sus desi critice, sunt o critica din partea unui prieten, sper sa fie tratate ca atare. Nu sunt rau intentionate si poate o critica din partea unui prieten dar venita cand trebuie nu face neaparat rau chiar daca pe moment nu cade bine.
Mi-ar placea sa vad si alte puncte de vedere. Mi-ar placea sa vad ca si cei care fac Sauvage-ul sa functioneze fie ca-l administreaza sau il folosesc au o reactie.. ramane de vazut.

Si sincer sper sa se salveze fiindca am investit timp si bani ca sa ma obisnuiesc cu el
Mi-ar fi greu sa ma dezobisnuiesc.

2q2Bstr8

luni, octombrie 04, 2010

51. 'VOLUTIE

‘VOLUTIE
evolutie, involutie, revolutie

n-am mancat nimic.
Adica am mancat un kebab la pleznea prin complex
Da n-am mancat litere din greseala si numa cu intentie in spiritul legii nescrise: nu ii poti convinge zapaceste-i

Cred ca vremea asta mi-a trezit chefu de scris.
De fapt chef de scris aveam. O senzatie de genul ala cand iti vine sa stranuti si nu iti vine ...si iti sta asa in nas da tre' sa cauti un bec de 100 de watts sa te zgaiesti la el.
Eu nu am gasit bec numa de 40 w.
In paranteza fie spus imi cautam un prieten ce lucreaza la un magazin de electrice si cand m-a intrebat o tanti acra ce caut. ...Nu stiam cum sa zic si am zis vreau becuri colorate ca eram sigur ca nu se mai fac. Pe naiba: SE FAC!!. Si inca de doua firme. Asa ca am plecat acasa cu doua becuri verzi. Ca rosii nu aveau, da aveam doua sanse sa zic: imi pare rau cautam rosii. Da pana la urma tanti a fo' tare hotarata sa vanda si mi-a prezentat doua modele. Asa ca mi-am luat becuri verzi de 4 lei si 20 de bani.
Noah in fine nu am gasit bec de stranutat.

Ca sa revin am lasat-o 'volutie desi ma duce gandu la nu stiu ce process care se lasa cu producere de o-o . nu la aia ma gandeam: ma gandeam la nu ii poti convinge zapaceste-i si nu stiam daca sa ii zic evolutie involutie sau revolutie.
In fine e o chestie in miscare pe principiul nik nu se pierde totul se transforma.
Ca Jana daca stiti de cine vorbesc. Daca nu stiti mi-ar lua prea mult sa povestesc si o poanta povestita e boanta.

Ma sperie groaznic o chestie de o vreme. Nu stiu daca sunt eu sau sunt vremurile. Da am impresia ca timpul zboara extrem de rapid. Parca abia a fost craciunul si deja imi vine sa imi caut iar bocancii. Am impresia ca ma misc eu asa cu incetinitorul si parca lucrurile zboara in jurul meu.
Toutl se schimba cu viteza parca sporita. Nus tiu cand am ajuns sa ne traim clipele ; (asta am taiat-o cu linie peste ca blogspot.com s-a gandit si de astia mai cretinei ca mine si a facut un buton pentru asta) asa de rapid. Asta era: traim rapid fara floricele de narator de ocazie. ...Parca tot ceea ce era valabil saptamana trecuta, acum este deja demodat.

Apucaturi de baba am cateodata... si cred ca asa este si acum, fiindca imi este imposibil sa nu imi aduc aminte oameni si momente asa cum erau acum cativa ani. Nu stiu daca eu m-am schimbat atat de mult in ultimii ani. Ah da am parul grizonat mai nou. Jii trec asta la capitolul frustrari nerecunoscute ca prea des imi vine in minte. Si nu imi place ca eu nu sunt pe principiul parul grizonat e sexy. E fain la richard gere. Da ala era fain oricum. Clooney nu imi spune nik asa ca nu bun de exemplu ptr mine.

Incerc sa imi dau cateva exemple. La inceput ma gandeam ca va fi usor sa le impart in evolutie si involutie. Apoi mi-am dat seama ca pentru cele mai multe e destul greu. Poate eu o vad intr-un fel involutie. Si ei o resimt ca evolutie sau revolutie. Sau poate invers desi mai degraba cred ca va fi prima varianta.

Sa-mi spuna mie cineva ca oamenii nu se schimba. Sau locurile.
Alaltaieri (nu luat adliteram) ii vedeai rupandu-se pe manele printr-o periferie, cu tricoul legat nod pe buric sa se vada unduielile bine. Ieri au disparut nitzel prin alemania. Astazi apar cu un sacou nitzel mai bine croit se straduiesc sa spuna cuvinte din patru silabe si stau la bar band vin din sticla cu mandrie trantita intre 2 pahare. : Gaabi vreau 4 cuburi!! ( asta spus pe nas si peste umar ca noah sunt de-al casei sau in fine de-al cashii) Pana la urma augsburg-ul dezgustator de dulce sau grasa de cotnari nu sunt practic vinuri de ‘degustat’. Dar noah pare classy. Si asa la prima vedere asa pare. Si nu te poti opri sa nu te intrebi daca sub poleiala proaspat lustruita e acelasi lucru pe care il stiai.. se schimba oamenii? Eh pot incerca, nu? Asta e evolutie? Hmm frectie la picior de frasin.

Marti il intalnesti. Tot insurat. Cu anunt la publitim. Dar discret nevoie mare. Amu isi tranteste masina in leasing pe trei catralioane de ani la vedere. Si se pune tacticos la bar. Langa ala cu sacoul de mai sus. E drept mai multi bani dar nu te opreste sa nu te intrebi cum a ajuns de la nu vreau sa aud de barul de bulangii la poza de ‘once in a lifetime opportunity’ afisata acum. O fi evolutie? Dintr-un punct de vedere da. A renuntat la masti. Asta ar cere toata stima. Veridica schimbarea? Ramane de vazut. Hai sa ii zicem evolutie....

Un pusti timid si cam grasutz isi face loc prin penumbra. Sters la prima vedere. Fara ceva ce sa denote o personalitate flamboaianta. Si te trezesti la un moment dat ca apare in travesti. Uuufff unu nereusit rau de tot. Da rau...nici nu conteaza foarte tare...ideea e ca a renascut. Parca sub masca aia de fard prea gros.. era o alta persoana. Si ma trezeam uitandu-ma la omu ala cu un soi de admiratie amuzata: chiar nu ii pasa ce se intampla in jurul lui. Efectiv definitia expresiei: n’are nici o treaba dom’le. Eh aia o fost o ‘volutie de zile mari. Si noah sa nu ma puna careva sa o definesc mai mult decat ‘volutie ca sa ma ia naiba daca as reusi.

Eh relatia perfecta. Doi tipi bine. Chiar bine. Joburi faine. Casa stabila.. cam ce ar trebui sa trebuiasca trebuitorilor. D’apoi unu se hotara ‘sa devina transa’ incheiat citatul. Ca cica asa e slangu’ transa de la transexuala. Desi mereu am crezut ca transexuala e o fata care se imbraca baiat gen boys don’t cry si care isi doreste sa devina baiat Nu invers. O fi vreo chestie de semantica si mie imi scapa. Da un tip imbracat in femeie nu e transexual sau transexuala. E in cel mai bun caz un travestit. In cazul exceptional un dragqueen, Si in cel mai rau caz: un barbat imbracat in femeie. Si iaca se duse totul pe rapa: doua directii diferite, se face totul praf in peruci ieftine in ciorapi de plasa. Asta e revolutie . fara tagada. Sau inrevolutie ca sa candidez la premiul pentru inovatie lingvistica.

Comunitate: 2. Grup de oameni cu interese, credințe sau norme de viață comune; totalitatea locuitorilor unei localități, ai unei țări etc. – Comun + suf. -itate (după fr. communauté). Cf. lat. communitas, -atis, it. comunità.(nu cred ca exista vreun blog gay pe care definitia asta sa nu fi fost copypasteuita)
Adica credinte si norme de viata commune. Si asta o fraza in definitia numarul doi. De ce am eu mereu impresia ca ar trebui sa fie mai mult...? ca pan la urma nici nu traiesc laolalta cu comunitatea gay. Si nici normele de viata (gay?) nu sunt definite si cred ca ar fi imposibil de a fi deifinite. Asa ca una peste alta e o definitie care inca trebuie definita. Definitiv. Continuam cu familia asta e cuvinte sa fiu enervant pana la final da nu imi mai vine nimic la subiect. Eh chestia aia pe care nu stiu sa o definesc aici.. evolueaza... sa ma gandesc eu daca imi aduc aminte cate ceva. Din fericire mi-s prea tanar ca sa stiu mai multe despre vremurile de demult dar imi aduc aminte momente in care a fi gay... era o infractiune. Acum hai sa fim seriosi ca cel putin dupa revolutie ideea ca exista o mama comunitate europeana ba-bau pentru autoritatile romane era un pic linistitoare. Dar nu indeajuns. Paraca tot nu iti venea sa te bagi in tot circul ala. Si era un pic ceva de genul don’t ask don’t tell. Dar, sentimentul ala de ba-bau comun dadea un picutz mai multa forta comunitatii. Si stiam ca daca eram mai multi la un loc abuzurile erau mai greu de facut chiar si in public. Fie ca era parc sa aiurea.
Apoi lucrurile s-au schimbat rapid. Si din efortul ala gen heyruuuup au ramas doar franturi. Totu s-a bagat pe ‘sistem’ pe ‘ proiecte’ pe ghidaj din afara. Si a devenit un soi de bussiness. In care lumea nu mai crede. Si e o ruptura masiva intre cei care diriguiesc chestii si cei care ar trebui sa se bucure de ele. Totusi inca suntem o tara de ipocriti in care cuvantul ‘pula’ nu e permis pe bloguri gay. Sau pe mirc. E indecent. Ne ascundem dupa deget. Si atunci cand exista sansa sa faci ceva mai mult te trezesti o jumatate explodeaza intr-o xtrema. Si cealalta se intoarce underground.. si atunci asta e evolutie....?

Alaltaieri era un pustan retras. Ieri intalneste o gashka trendy si cool. Azi e pe post de bun la toate.. maine.. uff asta am pierdut-o.

Ma uit si eu in oglinda. Cu blandete. Imediat mai trece un an. Si desi nu am inceput sa scriu cerandu-mi scuze pentru lunga absenta. Imi dau seama ca imi lipsea asta. Si nu ma asteptam ca pierderea sufletelului meu sa ma scoata din circuit atata vreme.
Poate intr-o zi o sa treaca si asta. Poate. Intr-o zi.
Si am imbatranit nitzel. Nu mult dar am facut-o si am evoluat de la ce naiba oi fi fost la ‘not my type’. Si am obosit nitzel. Si din toata evolutia asta raman cu impresia cateodata ca bat pasul pe loc si am pentru a mia oara senzatia de a o lua de la 0. altundeva. Cu altcineva. In alta tara in alt oras in alt job..

Dar imi place sa vad ca sunt oameni care se schimba. Unii in bine. Imi place sa vad oameni care sunt mai deschisi sa vorbeasca. Imi place sa vad ca sunt oameni care isi asuma identintitatea... Imi place sa vad ca lumea se schimba. Dar parca se schimba prea repede. Si nu evolueaza....Si mai am de scris pe tema asta acum a scrijelit nitzel suprafata. am dat cu unghiile pe tabla sa zic asa.

Dar asta e doar perspectiva mea. Care nu e neaparat cea mai permisiva cea mai obiectiva. Si cu siguranta nu obligatorie.
Doar la asta am shezut ai am cugetat.
Sau numai am shezut.
Si inca imi caut un bec de 100 de watts. Poate o sa stranut.
2q2Bstr8