duminică, mai 01, 2011

57. Central European Time

C.E.T.
CENTRAL EUROPEAN TIME
Sunt nopti cum e si asta cand nu am somn.
Unii zic ca e chestie legata de batranete si asa ca daca cumva asta ii trece cuiva prin cap.
N-are decat sa rada pe sub mustata si sa citeasca mai departe.
Nu am mai scris pe blog de atat de multa vreme incat nu sunt sigur ca imi voi aduce aminte parola fara ajutor cu click forget password.
m-am intors pe o parte pe alta, am fumat trei tigari (asa mai cu frica sa nu porneasca alarma de incendiu ca am antecedente..) si pana la urma ma trazni ideea haai sa scriu cate ceva.

Ultimul post ma autoprovocasem in a recomenta ceea ce scrisesem din perspectiva celor doi ani trecuti de cand am tupeul sau nepasarea de a publica cele pe care le cred si simt intr-un loc atat de public.
Am facut pe traseu cateva greseli majore.. chestii pe care poate am regretat ca le-am scris.
Sau ca nu le-am scris.

Una peste alta blogul asta nu m-a facut nici mai cunoscut nici mai iubit nici mai necunoscut nici mai neiubit. Pur si simplu este pe aici.
Si faptul ca nu am scris in el mai nimic nu inseamna ca am uitat de el.
mi-a fost prieten de nadejde si speer sa imi fie si de acum incolo.
Cum am eu obiceiul cateodata ,.. am prieteni pe care desi ii stiu aproape nu ii bazai cu ale mele.
Asta micu de fata prezent poate fi bazait. Si faza faina e ca nu astept un feed back de la el. Si nu se uita urat la mine daca nu am dat enter de mult.
In plus.. pot sa scriu verzi si uscate si aiurea cam cum fac acum
Fara directie fara noima fara nimic. Am chef de scris la 4 jumate noaptea.
CET- adica 4 jumate central european time.. ca da, nu ma mai raportez la
EET de ceva vreme.
Nu stiu de ce se numeste zona asta de Europa – de vest. Fiindca de fapt e centrala mai mult sau mai putin cel putin dupa time zone; de vest cred ca e numa portugalia si UK-ul.... in fine pe de alta parte la 20 de km vest e marea nordului asa ca sunt nitel confuz geografic vorbind...
Probabil cativa stiu ca am luat ceva decizii majore in ultimele doua luni care fac ca astea sa mi se para altceva.
Nu mai bun sau mai rau, pur si simplu altceva.
S-au intamplat multe si cu siguranta a ajunge la zi imi va fi nevoie a scrie cateva posturi lungi si zdravene sau cateva mai scurte si dese.
Am luat decizia de a parasi un job relativ ok in Romania de a-mi pune lucrurile in cutii (din nou) si de a sari peste Europa in alta tara in alt job, cu un alt status social.
Adica in Olanda. Am facut o pauza inainte de a scrie Olanda fiindca sunt undeva la 7 km de granita cu Belgia . nici limba nici cultura nu e practic Olanda. Pana si olandezii o recunosc. Adica regiunea Olanda de Sud (sau de zuid cum ii zic ei) e la nord de mine.
Practic sunt in Brabant. Ei bine Brabantul asta e un soi de struto- camila ca nordul e in Olanda si sudul in Belgia. In plus se vorbeste flamanda. Ei bine flamanda asta merita un post al ei ca e prea de poveste...
E ca un cuvant lung fara pauze cu multi h. Si cred ca nu m-am uitat atat de tampit in gura cuiva pana acum fara sa am nici cea mai mica idee ce spune. Norocul meu e ca, desi nu-si recunosc public, stiu si ei asta si absolut, dar absolut peste tot, de la varsta de 4 ani pana la 80, cam toate lumea vorbeste o engleza fluenta si curata.
Ma uitam pe autocomenturile mele pe care incercasem sa mi le provoc cu ultimul post.
Aveam sentimentul ca trebuie sa se intample ceva si ca clar viata mea de pana in acel moment intrase asa intr-o faza flat-line. Imi treceau prin cap constant doua chestii linia aia continua de pe aparaatele cardio cand se opreste inima.. o linie lunga perfecta continua verde fosforescent insotita de zgomotul ala de zgarie pe creier. Si piesa lui MJ -god rest his soul- ‘this is it’
Cam asta imi era senzatia. Nu imi venea sa cred ca asta e.. this is it. Intrasera toate asa intr-o stare in care daca nu as fi iesit cu siguranta ar fi durat inca vreo cativa ani buni sau forever.
Am mai scris eu pe aici. Sunt unii oameni care asta cauta asta le da starea de linsitie si de satisfactie.
Eu cred ca am sa ma linistesc undeva six feet under. Sau in fine.. undeva deasupra ca am mai luat o decizie importanta care trebuie trecuta undeva. Daca cumva ma ia naiba.. incinerare si imprastiere.
Asta pentru cazul in care nu ma ard destul si nu ma imprastii indeajuns pana la ziua Z.
Locul inca nu e stabilit. (acum stiu vreo doi trei care rad ca deja mi-au cam stabilit ei destinatia...) in fine trebuie sa fiu pus undeva de unde sa pot bantui vreo doua trei persoane.. adica noah sa imi fie aproape nu sa trebuiasca sa ma strecor prin nu stiu cate porti metafizice sa ajung acolo
Paranteza mare: jur ca e 5 noaptea...ca soi de scuza pentru ce scriu aici...

Ca sa cut the BS...
Am renuntat la jobul din tara, am refuzat politicos un alt job in bucuresti, mi-am pus lucrurile in cutii si am traversat jumate de europa ca sa iau un job mai simplu, nitzel mai bine platit, sa fiu emigrant est european.. din timisoara intr-un orasel care imi aduce aminte de cel natal (ca spirit in rest ca nimic altceva..totusi), din romania lui basescu intr- o tarisoara care isi aduleaza regina...

De ce toate astea? Poate putin explicate mai sus.
Poate fiindca la un moment dat mi-am dat seama ca statutul relativ social , profesional nu mi-a adus nimic.
Pentru ca desi ziceam ca voi fi ultimul care stinge becul..
Pentru ca mi-am dat seama ca cei 17 ani de munca in romania si efortul de acolo alltundeva ar fi insemnat altceva.
Inca nu stiu cat cum si in ce conditii voi ramane pe aici, dar nu cred ca ma voi intoarce.
Si nu e o decizie pe care am luat-o aici.
E o decizie pe care am luat-o cu mult inainte sa plec sau sa am ocazia sa o fac
Poate doar in vacanta, daca romania va avea ce sa ofere ca destinatie de vacanta la un moment dat.
Sau pentru minunate chestii administrative de care sper sa nu fie nevoie..
Asa ca ma voi intoarce in timp ca sa reiau de unde am ramas..undeva prin tara.
Am de gand sa scriu mai multe despre toata experienta asta..
Pana la urma pentru cei mai multi olanda e amsterdam in vizita ...
Una la mana.. nu toata olanda e amsterdam si biciciclete.
A doua la mana...amsterdam lalele si biciclete nu e ce are cel mai bun olanda...
Olanda e o tara aproximativ gay friendly. Nu gay. Tai de pe lista amsterdam si city-urile ca asta se gaseste cu google sau wikipedia..
Adica cinema-ul gay e intre coffee-shop si fast-food.
A treia... o experienta de genul asta.. are atat de multe detalii si probleme si mici satisfactii.. greu de anticipat la plecare. Si care cateodata te lovesc toate odata...
Si e o amestecatura de strans din dinti si de minunare la lucruri simple pe care ca turist nu ai cum sa o vezi, sa o simti.
Si tragi aer in piept si zambesti si te gandesti poate la o injuratura ceva legat de mamica-sa...
O sa incerc sa mentin simplu totul..
Si sper ca si sincer. Atat cat pot. Oricum am decis ca nu are rost sa tin legatura numai asa de fantezie cu toata lumea. La fel cum era cand eram in tara.. cine vrea sa stie poate afla.
Si sper sa nu am timp sa stau sa scriu foarte des :)
Gata ma bag la somn ca e aproape 6. S-au trezit pescarusii si fac scandal..
Sper sa fie soare azi. Ieri a fost, dar in general la intrebarea cum e vremea in 80% din cazuri se poate raspunde cu picura, a picurat sau o sa picure :)
Acelasi
2q2Bstr8