joi, decembrie 18, 2008

8. DECALOG

Stau in pat si astept sa-mi vina muza. Puii mei ma uit pe geam nu vine . poate vine muzu.
Ca ieri am tras chiulu. Nu s-a plans nimeni.

Imi intra unu pe mess. Fiti atenti id de mess: ‘vrei s-o simti in tine?’. Si ma gandesc ca oi vrea eu ce oi vrea, dar orice as vrea..replica asta parca iti cam taie elanul.

Ascultam ieri o emisiune la radio. La casti , la munca, faceam strategii anti-criza si ascultam purple gay radio. Cred ca situatia asta ma descrie perfect. Dualitatea asta. Niciodata nu am amestecat viata gay cu viata profesionala. Si asta e o minciuna cat mine de mare. )) Mai corect ar fi sa spun ca mereu am incercat sa nu le amestec.

Dar ascultam ce se vorbea la radio despre importanta aspectului, aparentelor in viata gay in relatiile gay. Si auzeam unii: vreau ca prietenul meu sa fie sexy sa fie sincer sa fie fidel inteligent si sa ma iubeasca.

Si ma gandeam oare oamenii astia sunt normali? Ori mor virgini, ori sunt victime perfecte si perpetue ale propriilor dezamagiri.

Un prieten spunea pe romeo ca a completa spatiile alea cu texte e ‘prostitutie intelectuala’ - sorry T pentru citat platesc drepturile de autor.
Intr-o faza de aia de ‘satul de gay-ii ailalalti’ care cred ca ne apuca pe toti cateodata, imi fac un profil cam sec pe acolo. Si incet- incet bag cate ceva pe el, si incerc sa il imbunatatesc si... nu stiu daca m-am straduit sa-l fac interesant, sau nu, dar am vrut sa scriu cat mai mult acolo, astfel incat daca cineva ma abordeaza sa trecem peste fazele si discutiile initiale. Si am compus un decalog (l-as fi facut dublu), dar in cele din urma m-am limitat la 10 chestii. Prea multe criterii ar fi redus numarul de raspunsuri si chiar devenea genul ala de chestionar despre care vorbeam la un moment dat. Si cum ziceam chestionarul ala poate sa valoreze zipp-zero la un moment dat, dar am incercat sa pun acolo chestiile cele mai importante.
Cum am ajuns la el.. daca ar fi sa il iau la puricat...si am sa-l demolez intr-un acces de spirit autocritic.

1)
E CLAR CA CIFRELE DIN PROFIL POT FI PUSE ALEATORIU. E CLAR CA NU VERIFICA NIMENI BULETINUL ''LA INTRARE'' ASA CA LE-AM PUS SI EU CA LA LOTO. NU SUNT MISTERIOS DOAR PLICTISIT SA MA RESTRANG INTR-UN TABEL. NICI NU CRED CA AS PUTEA.

– adica in traducere: nu stiu cat sunt de deosebit dar stiu ca sunt al dracu de complicat. Nu stiu de ce da ma enerveaza chestiile alea cu 190/80/ nu stiu cat. Fiindca daca fac un istoric cu chestiile care m-au facut pe mine sa ma uit dupa un barbat.... nu am un standard.
Sunt unii care zic clar imi plac pustanii sau imi plac tipii maturi sau imi plac gen ‘bear’ sau imi plac twink. Am avut si eu fazele mele. Dar cred ca la fiecare tip cu care am fost mi-a placut in prima secunda ceva anume si parca mereu altceva: unu avea un zambet sexy (definitie zambet sexy la mine: un pic stramb , un pic din coltul gurii, buzele sunt un ‘must have’, o dantura frumoasa sau un zambet care transforma toata fata) Sunt unii care zambesc asa cumva din interior. Stralucesc, emana placere si lumina si entuziasm. Sunt unii care zambesc fals la care zambetul pare un gest studiat asa la comanda. La altii mi-au placut picioarele (nu sunt feet lover) da niste picioare plinute si putin cracanate.. cui naiba nu ii plac (sincer). La altii....ochii. Mai sincer ma uit direct in ochii unui tip pe strada. Ori pana se inroseste el ori pana dau eu cu capu de vreun stalp.

Down the memory lane...la mine in orasel era o zona in care , pe un garduletz se adunau seara baietii ‘jmecheri ‘ ai orasului. De fiecare data cand treceam pe acolo ma straduiam sa fiu cat mai drept de spate si str8 acting (in acceptiunea macho a cuvantului). Eram atat de concentrat ca nu cumva privirile mele sa nu zaboveasca asupra vreunuia mai mult decat era macho-rezonabil... incat la un moment dat am tras o frunte de un stalp de ala cu semnul STOP infit in marginea trotuarului. Nu stiu cum naiba am dat si cu capul si cu piciorul deodata da s-a lasat cu BAAANG de ala lung gen gong de teatru... S-a dus dracu plictiseala si relaxarea mea .. studiata. Doamne tont eram cateodata cand eram mic ) acu am mai crescut . punct. No comment.

Back to reality: acum ma uit in ochii unui baiat care imi place pana intoarce el capul daca nu ii convine, sau se inroseste. Nu ma mai feresc. Si in nici un caz nu mai am teama ca poate crede ca sunt gay. Mi-am dat seama ca pe foarte putini ii duce mintea la asa ceva. Doar noi, daca ne simtim cu musca pe caciula, ne gandim ca cineva ar putea gandi asta. Asta mi-au explicat-o niste prieteni hetero: nici la 1 la suta nu le trece prin cap asa ceva ; cei mai multi se gandesc ca poate te stiu de undeva. Acuma.. daca ai vreo poseta roz pe umar e posibil ca procentul asta sa creasca.. )

2)
caut genul de tip ... cu ceva caracter, cu ceva atitudine. Daca iti cer o parere nu raspunde cu '' cum vrei tu iubi''. zi ce vrei ca te conving eu apoi sa facem ca mine.


Traducere libera: imi place un tip pe picioarele lui si increzator in fortele proprii, unu care spune ce gandeste si gandeste ce spune. Unu care ma priveste in ochi cand vorbeste cu mine. Pe de alta parte cineva care incerca sa mi se impuna cu orice chip fara argumente valabile... nu are nici o sansa. Dar cand toata ziua trebuie sa iei tot soiul de decizii de care depind multe lucruri cateodata e fain sa te abandonezi si sa te lasi condus. Cred ca asta mi-e foarte greu. Cred ca dureaza ceva vreme pana ii castiga cineva increderea atat incat sa ma las condus. Dar odata ajuns acolo e placut sentimentul.

Cealalta fata a monedei: imi plac tipii un pic timizi. Nu stiu de ce. Cred ca am ceva gene de ‘closhka’. Desi nu suport decat in mega gluma apelative feminine sau doar de la prieteni buni, nu stiu cum sa definesc asta: am placerea de a arata cuiva tot ce stiu ( nu ma gandesc la kamasutra aici). Parca am tendinta de a proteja pe cineva prin a nu-l lasa sa faca greselile pe care le-am facut eu.
Dar daca e ca mine.. nu merge. Mereu am fost Toma Necredinciosul. A trebuit sa pun degetul sa vad daca arde chiar daca mi se spunea ca arde.
Pe scurt:
LEAD, FOLLOW, or GET the HELL out of MY WAY !

3)
fara mega discreti, fara mega publici.


Pai aici ce sa zic. Imi place sa ma uit pe profile.. asa aiurea pe romeo. Cateodata dau ‘on line europe’ si ma uit aiurea. Vad ca la noi sunt o groaza de de profile cu imagini artistice.. simbolice sau pur si simplu barbati bestiali luati de pe net. Si ma gandesc ca astia sunt cei discreti. Acum fiecare are motivele lui.
Ce nu inteleg.. adika poate nu vrei sa te vada cineva pur si simplu acolo, dar sa vorbesti cu cineva o saptamana si sa nu dai o poza pe motive de discretie nemarginita.
Mi se pare o tampenie. Si nici nu am trecut prin tot procesul asta de a ma accepta si a nu-mi fi rusine cu mine pentru a ma intoarce mereu in grota aia ‘mega discret’
Si apoi cum procedezi? Nu iti dai poza speri ca cineva va dori sex cu tine (ca rar cauta astia altceva) doar asa din povesti. Si daca isi doresc intrun fel sa iasa din zona de mega discretie.. e ok, dar nu stiu daca eu mai pot sa trec inca o data prin asta.
Am avut experientele astea de mai multe ori. Si pana la urma cei care au scapat de faza asta. Nu cred ca au regretat enorm. Nu i-a ‘dat la ziar’ nimeni. Nu s-a lasat cu santaj sau alte probleme.
Ca revers al medaliei.. nici nu imi place sa fiu cu cineva pe care scrie de la o posta : gay. De ce? Nu mi-e rusine dar nu ma simt nici bine daca se uita lumea la mine aiurea. Si se uita. Nu imi place sa imi fie studiat fiecare gest si fiecare miscare doar fiindca sunt cu cineva care intelege ideea de ‘out’ ca fiind : ‘ afara de tot’ )

4)
Exclus mega metrosexualii si cei care considera ca total neingrijit inseamna MACHO.
Exemplu: unghii aranjate nu lacuite, parul ingrijit nu epilat pe picioare, culori vii la imbracaminte nu curele dolce gabana de doua kile. Ah si te rog era sa uit fara sprancene de trei milimetri. Ma sperie (pe bune)



Asta se leaga cu cea de mai sus. Mult. Si e oarecum adiacenta. Imi place un baiat sa fie baietos. Dar fara a face din ideea mega macho o arma pentru a nu se ingriji cat de cat, O ingrijire discreta... dar care sa dea un sentiment de proaspat da bine si mi se pare sexy. Un tip care arata bestial fiindca sta 2 ore pe zi la sala si mananca numa verdeatza. Asta nu mi se pare sexy.. Mi se pare fabricat. Ca o gagica cu silicoane....
Si a fi str8 acting nu implica in definitie nici sa fii prost crescut, nici sa nu stii sa manaci cu cutitul in mana dreapta, nici sa umbli cu o camasa necalcata.

5)
Adica nu mi-e rusine ca sunt gay si o recunosc daca ma intreba direct cineva insa nu vreau sa stie chiar si vanzatorul de ziare din Victoriei.


Tot legat de cele de mai sus. O fi vreun laitmotiv ? acum cand o iau la desfacut firul in 4 vad ca cele trei idei sunt de fapt aceiasi Marie cu alta palarie. Hmm ... cred ca o sa le restrang in una (mai scurta) cand o sa imi vina inspiratia sa restrang totul intr-o propozitie mai simpla. Numa bine ca am loc de altele ca sa ma pastrez in decalog.

6)
In final tot ceea ce inseamna extrema... kilogramele in plus ... nu inseamna un pic plinutz luati aminte. cei cu vesnice cure de slabire si vesnice drame... take a break . am eu propriile drame.


Aici sunt un pic rau si defensiv. Eu sunt slabut. Nu stiu de ca baietii plinuti nu am atrag. Chiar ma certam cu unu pe mirc.:) cred ca e o chestie greu explicabila de psihologie care tine de self esteem: cei slabi ii numesc pe cei ca ei : slabuti, slim sau suplu (cuvinte dulci) si pe cei cu kg in plus: grasani sau etc (oricum urat). Si invers, cei cu kg in plus isi zic ‘un pic plinutz’ sau ‘bine-facut’ iar ceilalti sunt slabanogi si etc..
Asa ca adevarul e un pic la mijloc. Imi plac tipii un pic plinuti.  Sunt mai joviali mai simpatici . doar ca nu ma vad cu unul. Sau si daca ar fi as fi exasperant ca nu ma gandesc decat sa-l pun la cura de slabire. De aia am zis ca sunt rau si egoist la faza asta. Imi cer scuze..asta e..

7)
sunt carte deschisa dar nu pot fi citit doar daca treci prin fatza bibliotecii...si clar nu fac parte din BIBLIOTECA PENTRU TOTI.


Asta iar am demolat-o. nu sunt biblioteca pentru toti. Si partea cu cititul se destrama cu fiecare post de pe aici, cred. Dar nu am milioane de cititori. Si apoi poate sunt si unii care citesc si tot nu reusesc sa ma ‘descoase’. Am avut si prieten de doi ani care dupa nu ar sti sa ma descrie obiectiv )

8)
varsta? am crescut cu desenele cu Donald... dar stiu si ultimul hit al lui Kylie. Clasicul nu iese niciodata din stil... asa ca..... deja am spus prea multe.


No comment Am patru varste: cea de buletin, cea pe care o dau pe net, cea pe care o simt si cea pe care o arat (barbierit si odihnit). Si astea sunt in ordine descrescatoare. ) Unii au facut calcule dupa povestirile de pe aici si le-au dat tot soiul de totaluri.
Nu mi-e jena de varsta pe care o am. Desi nu mai am 18 ani. Intre noi fie vorba nici nu mi-as dori. Nu cred ca are acum vreo relevanta..
Dar povestirile de pe aici nu au o ordine clara cronologica.. unele se suprapun , se intrepatrund, sau se completeaza. Ar fi fain sa fie un jurnal ordonat cronologic dar nu cred ca sunt atat de ordonat...Asa ca ‘obiectele din oglinda sunt mai aproape decat par’


9)
a.. si nu ma luati la discutii mega filosofice nu suport sa schimb mesaje inteligente doar de dragul de a face conversatie. Nici nu am intentia sa-mi dovedesc capacitatile intelectuale pe aici.



ca revers al medaliei straduieste-te sa scoti ce va mai bun decat ''salut'' si '' ce faci'' sau si mai rau variantele scurte: 'sal!" si ''cf''... adika depune un pic de efort ce naiba... si daca imi placi nu o sa leshin numa ca ma bagi in seama. serios vorbesc.

No comment. Adica as comenta. Dar deja e trecut de miezul noptii. Ma gandesc cateodata ca in ritmul asta.. o sa-mi termin subiectele de scris in doua saptamani ))))

10)
prefer intalnirile fata in fata. Si nu imi spune ca nu ai poza. e o minciuna din prima si am pornit cu stangul...
.

Da, asta e important. Stau extrem de prost cu memoria numelor. Cand e vorba de nickuri efemere e si mai rau.. mult mai rau . le uit. Plus, ma pun in situatii incurcate mesajele de genul: salut sunt cristi. Salut sunt alex. Salut sunt mircea. Ma blochez si pun intrebarea idioata care dintre ei ? Daca vb cu cineva mai mult.. si am o imagine vizuala nu am probeleme. Dar cateodata nu ma ajuta nici arhiva de messenger si tb sa pun intrebarea aia idioata. Si poate un pic ofensatoare si poate e deranjanta si poate ma face ursuz si arogant.. Dar nu am ce face decat sa imi cer scuze si sa par un idiot.Sunt specialist la asta. (nu la scuze)



Concluzie
In clasa a doishpea profa de filosofie ne face ceva test sa ne vada gradul de maturitate intelectuala parca. Anonim testul. Una dintre intrebari : Cum ar trebui a fie partenerul ideal ? si bine-nteles raspunsul standard: frumos inteligent dragut sincer fidel..........

Dar raspunde unul: cum sa fie????? Pai..... SA FIE!! Ca daca e deja ideal chiar nu mai conteaza cum e.

Si inchei punand pariu ca e cel mai lung anunt matrimonial pe care l-ati citit .
Anunt matrimonial??

Poate. Dar nu neaparat. Doar ‘a piece of my mind for the peace of my soul’

Gata (pe bune). Mi-a venit companionul de somn de asta seara si ma avizeaza discret ca e aici si ii e somn. Nu rezist sa nu ii fac o poza cu webcamul:





See u around

7 comentarii:

Anonim spunea...

Daca nu ti-am semnalat intr-un fel sau altul faptul ca ai tras chiulul ieri pe 16, nu inseamna ca nu ne-am amintit sa verificam blog-ul :) Si bine am facut, pentru ca ta-daaa! uite ca ai scris :) Cum ziceam, keep up the good work! VV

Sunn spunea...

Ti-am simtit lipsa ieri....:) dar a meritat asteptarea pentru a citi ce ai scris azi. Frumos "anunt matrimonial"...ma regasesc in cerinte un pic...am vreo sansa??..:)))))...:P

2q2Bstr8 spunea...

pai... oricine are o sansa.. am facut un chestionar si l-am desfiintat. intrebarea de baza este: te rishti??? si daca ramai asa anonim intrebarea ta si a mea.. vor ramane poate doar asta.. intrebari :))

Anonim spunea...

nu stiu daca cel dinainte sar risca. cred ca eu as face-o oricum cine a renuntat la tine sau a ales pe altcineva a facut grseala vietii. si o sa te enervezi si eu te stiu. si tu nu stii cine sunt. da m-as risca poate
a.r.

Sunn spunea...

..mmmmm...Ma risc.....:))...pup-o pe Honey de noapte buna din partea mea..:)

Anonim spunea...

Daca am fi din acelasi oras, as raspunde. :) Din pacate, distanta omoara orice relatie...

2q2Bstr8 spunea...

din perspectiva februarie 2011. cred ca chestionarul asta intimideaza multa lume. totusi pe undeva pe parcurs.. am intalnit oameni care raspund corect la 22 din 26 ca la scoala de soferi. mi s-a spus cateodata sa renunt la el si sa ma arunc inainte sa vad ce se intampla. m-a tentat ideea... am incercat si asta si pana la urma mi-am dat seama ca lipsa celor de mai sus revine. se zice ca e fiecare cu piticii lui. eu am 10 negri mititei. inca ii mai am,..